IniciNoticiesPolíticaEls ajuntaments catalans demanen poder dedicar el romanent dels pressupostos a finalitats...

Els ajuntaments catalans demanen poder dedicar el romanent dels pressupostos a finalitats socials

miquel buch associacio catalana municipisL’Associació Catalana de Municipis demana una reunió amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per demanar que els consistoris puguin dedicar el romanent dels pressupostos a finalitats com serveis socials, obra pública o creació de treball. Al 2015, el superàvit dels ajuntaments va sumar uns mil milions d’euros nets.

A diferència de les comunitats autònomes i de l’estat, els ajuntaments estan obligats per llei a tancar l’any sense dèficit, en positiu. I un decret aprovat pel govern central al 2014 amb majoria absoluta del PP marca a què es pot dedicar el superàvit dels ajuntaments. Això és a sanejament i recollida d’aigua, enllumenats, indústria o comerç, per exemple. Però l’Associació Catalana de Municipis vol canviar-ho i poder dedicar la meitat dels diners a ocupació, despesa i serveis socials. Ho ha explicat el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch.

buch 1

Buch parla de mil milions d’euros perquè va ser el romanent dels ajuntaments l’any 2015 i per tant, els que s’hagués pogut invertir durant el 2016. I ha afegit que de l’any passat a aquest seran més milions, si bé no ha pogut concretar perquè els comptes encara no estan fets.

ÚLTIMES NOTÍCIES