IniciNoticiesPolíticaEl PDeCAT, el PP i el regidor no adscrit Villaro rebutgen una...

El PDeCAT, el PP i el regidor no adscrit Villaro rebutgen una moció per lluitar contra el transfuguisme

ple-octubreNova sessió plenària intensa a Tordera. Els grups municipals d’ERC+Gent de Tordera, PSC i Som Tordera van presentar la setmana passada una moció per reformar el Reglament Orgànic Municipal i lluitar contra el transfuguisme. No obstant això, els regidors del PDeCAT, el representat del PP i el regidor no adscrit Villaro van votar en contra i la proposta no va prosperar. L’ambient és tens als Plens des que el pacte de govern entre CiU (l’actual PDeCAT) i Som Tordera es trenqués, però el regidor José Carlos Villaro, fins llavors regidor de Som, decidís continuar al govern municipal amb el Partit Demòcrata, com a regidor no adscrit.

La moció per lluitar contra el transfuguisme contemplava que els partits polítics torderencs es comprometien a impedir l’ús de regidors trànsfugues per constituir majories de govern o de moció de censura i rebutjar la presència d’aquests en els governs locals. A més, la proposta incloïa que les retribucions econòmiques i els càrrecs polítics dels trànsfugues no podien ser superiors als corresponents en el cas que s’haguessin mantingut en el seu grup.

Durant la discussió d’aquest punt, govern, oposició i el regidor no adscrit van creuar acusacions sobre la legalitat de la moció i sobre l’ètica de mantenir un regidor trànsfuga en el govern municipal.

El regidor de Som, Salvador Giralt, assegurava que l’aprovació de la moció beneficiaria tots els ciutadans que creuen en la democràcia. Giralt considerava que Villaro havia menyspreat la voluntat de la ciutadania i la dignitat del seu partit i de la persona que substituïa.

mocio-transfuguisme-som

Per la seva banda, el representant del PSC, Rafa Delgado, afirmava que la modificació volia omplir un vuit en el Reglament en relació al transfuguisme. També exigia al PDeCAT que fes fora Villaro del govern municipal.

mocio-transfuguisme-psc

Xavier Pla, regidor d’ERC+Gent de Tordera, acusava el PDeCAT de seguir sent la “vella política”. Pla assegurava que al municipi no té cabuda un regidor trànsfuga.

mocio-transfuguisme-erc

Per contra, l’edil del Partit Popular, Xavier Martín, va rebutjar la modificació apel·lant que alguns punts de la moció van en contra de la llei. En aquest mateix sentit, Joan Carles Garcia, Alcalde de Tordera, afegia que un reglament pot desenvolupar una llei però mai fer-ne una. A més, deia que no és el moment adequat per fer modificacions del Reglament Orgànic Municipal. Escoltem les dues intervencions.

mocio-transfuguisme-pp

mocio-transfuguisme-pdecat

Per la seva banda, el regidor no adscrit i motiu de la proposta de moció, José Carlos Villaro, va titllar aquesta proposta d’antidemocràtica i va dir que limitava la llibertat política dels regidors.

mocio-transfuguisme-villaro

La moció per lluitar contra el transfuguisme va ser rebutjada amb els vots en contra dels regidors del PDeCAT, el PP i el regidor no adscrit.