IniciNoticiesEntitatsANC Tordera organitza aquesta tarda una xerrada amb el jutge Santiago Vidal

ANC Tordera organitza aquesta tarda una xerrada amb el jutge Santiago Vidal

cartell-xerrada-santi-vidalL’Assemblea Nacional Catalana a Tordera continua, aquest mes de desembre, amb el cicle de xerrades que va començar fa unes setmanes i on els protagonistes són personalitats de diferents sectors de la societat (polític, sanitari, cultural, econòmic…). El Diputat d’ERC al Congrés dels Diputats de Madrid, Gabriel Rufián, va ser l’encarregat de donar el tret sortida a aquest cicle. La idea de la territorial torderenca és fer una xerrada cada mes fins el juny de l’any vinent, quan es podria celebrar el referèndum unilateral proposat per la majoria independentista del Parlament de Catalunya (com a molt tard el setembre de 2017).

El segon convidat que visitarà Tordera és el jutge Santiago Vidal, actualment senador per ERC i suspès de les seves funcions professionals com a jutge per haver participat de la redacció d’una constitució catalana. Fa pocs dies que el Tribunal Suprem espanyol va confirmar-li la sanció de tres anys, considerant que va cometre una “falta molt greu”.

Per quin model de Constitució s’han guiat, a l’hora de redactar aquesta constitució catalana? A Tordera, sota el títol de “Eines jurídiques per a un nou Estat Català”, Vidal parlarà de les lleis que han de regir una futura Catalunya independent.

La presentació de la xerrada anirà a càrrec d’Agustí Carles, jurista de l’Assemblea Nacional Catalana i impulsor de la campanya Signa un Vot. L’acte consistirà en una primera part explicativa per part del jutge Vidal i, tot seguit, un torn obert de preguntes del públic, on els assistents podran traslladar-li dubtes i qüestions al voltant de la legislació que ha de guiar un futur Estat Català. Marta Paset és portaveu de l’ ANC Tordera.

xerrada-santi-vidal-1

La xerrada tindrà lloc el proper divendres, 2 de desembre, a les 8 del vespre, al Local de l’Associació de gent gran l’Esplai. Marta Paset explica que després del ple absolut en l’anterior xerrada amb Gabriel Rufian a la biblioteca, han buscat un espai amb més capacitat d’ assistents.

xerrada-santi-vidal-2

De cara al mes de gener, l’ANC de Tordera té prevista una xerrada amb membres del Cercle Català de Negocis.

Recordem que l’acte està organitzat per la territorial ANC-Tordera per la Independència.

ÚLTIMES NOTÍCIES