IniciNoticiesMedi ambientTordera demanarà assessorament extern per prevenir la plaga del Tomicus

Tordera demanarà assessorament extern per prevenir la plaga del Tomicus

tomicusEl Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destinarà una partida exclusiva de 100.000 euros per combatre el decaïment del pi pinyer al Maresme i al Vallès Oriental, afectat pel Tomicus. El passat mes de maig, el Consell Comarcal del Maresme va alertar que les pinedes maresmenques de pi pinyer es troben en perill de mort a causa de la sequera, les onades de calor, les pedregades i els sòls prims que, en el seu conjunt, han provocat que aquests arbres siguin més vulnerables a les plagues. A Tordera, els pins pinyers no estan afectats. Malgrat això, en la darrer consell d’alcaldes, els especialistes del consell comarcal, van alertar a Joan Carles Garcia que tard o d’hora la plaga arribarà al municipi.

alcalde-tomicus-1

No conforme amb les conclusions dels tècnics comarcals, l’alcalde Joan Carles Garcia ha demanat assessorament extern per saber com es pot prevenir el decaïment dels pins.

alcalde-tomicus-2

En el conjunt de Catalunya el departament destinarà un total de 5.926.351 euros a la gestió forestal sostenible per al 2017. Segons informen fonts de la Generalitat, els ajuts van destinats a actuacions silvícoles, prevenció d’incendis forestals i restauració del potencial forestal, inversions per la transformació i comercialització dels recursos forestals, redacció i revisió dels instruments d’ordenació forestal i a la xarxa viària per a la gestió dels boscos.

Les partides més importants d’aquesta nova convocatòria publicada al DOGC es destinaran a les infraestructures en la prevenció d’incendis que portin a terme les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i a la transformació i comercialització dels recursos forestals.

ÚLTIMES NOTÍCIES