IniciNoticiesCulturaLa colla sardanista Antaviana aconsegueix una quarta posició al Campionat de Catalunya...

La colla sardanista Antaviana aconsegueix una quarta posició al Campionat de Catalunya de Punts Lliures 2016, celebrat a Manresa

antaviana-campionat-catalunyaLa colla sardanista Antaviana no va aconseguir pujar al podi del Campionat de Catalunya de Punts Lliures 2016, que es va celebrar ahir a Manresa. Els torderencs van fer una quarta posició a la primera sardana i un segon lloc a la segona, quedant quarts en el global de la classificació. En aquesta categoria de colles grans, on competien 6 grups, el mes curiós d’enguany és que el campionat no l’ha guanyat una única colla, ja que hi va haver un empat en el primer lloc entre les colles Xàldiga (Barcelona) i Mirant al Cel (Sabadell).

Recordem que des de la Federació de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya havien dissenyat un nou sistema de puntuació per aquest any, ja que inicialment es van presentar 9 colles en la categoria gran i era complicat poder-les puntuar totes alhora. Per això va sorgir la idea de fer unes gravacions prèvies a totes les colles participants, per tal que un equip de jurats pogués valorar, prèviament, la interpretació musical, l’espectacularitat i la dificultat. Precisament, pel que fa a coreografia, el jurat va decidir que la millor puntuació era per la colla Antaviana, quedant primera en aquest aspecte.

En la categoria aleví el campionat de Punts Lliures 2016 va ser per la colla Petits Dimoniets (Lleida), Xiroia (Barcelona) va guanyar en la categoria infantil, Cabirols (Sabadell) es va endur el campionat juvenil i Aires Gironins (Girona) va aconseguir el primer lloc entre les colles veteranes.