IniciNoticiesSalutTordera s’ adhereix al projecte “No puc esperar!”

Tordera s’ adhereix al projecte “No puc esperar!”

campanya-no-puc-esperarL’Ajuntament de Tordera s’adhereix al projecte No puc esperar!. Aquest projecte està pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo. Un dels problemes que més angoixa i preocupa aquests pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d’anar al lavabo. Algunes persones veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que els costa sortir de casa o fer vida social per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari. Des d’ACCU Catalunya s’arriba a acords amb establiments i entitats públiques perquè autoritzin l’ús dels seus lavabos de manera gratuïta i al més ràpidament possible als portadors de les targetes. Ho explica la regidora de Sanitat, Bàrbara Vergés.

no-puc-esperar-1

Al web i a l’aplicació per a mòbils es troben geolocalitzats tots els lavabos adherits i tota la informació del projecte. També es poden reconèixer perquè en un lloc visible des de l’exterior, disposen de l’adhesiu amb el logotip. Segons la regidora de Sanitat, a Tordera s’han adherit equipament esportius, culturals i socials públics del poble.

no-puc-esperar-2

Les targetes No puc esperar! s’emeten des d’ACCU Catalunya, però són els metges de les Unitats MII i Serveis de l’Aparell Digestiu dels hospitals col·laboradors qui les lliuraran als pacients que considerin que les necessiten. Les targetes no són nominals, però estan numerades per seguir un control de lliurament. Les targetes seran gratuïtes per als pacients, als quals es demanarà serietat en el seu ús i custodia. La malaltia inflamatòria intestinal (MII) és una malaltia crònica que afecta l’aparell digestiu, que de moment no es pot curar, i que no és contagiosa. La malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa són les principals malalties inflamatòries intestinals.

ÚLTIMES NOTÍCIES