IniciNoticiesPolíticaEl ple de l’Ajuntament de Tordera aprova les ordenances fiscals pel 2017...

El ple de l’Ajuntament de Tordera aprova les ordenances fiscals pel 2017 amb els vots a favor de CiU, el regidor Jose Carlos Villaro i el Partit Popular

ple-octubreEl ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, la setmana passada, les ordenances fiscals reguladores dels tributs locals i les taxes per a l’exercici 2017, que han d’entrar en vigor el mes de gener. Ho va fer amb els vots a favor de CiU, el regidor Jose Carlos Villaro i el regidor del Partit Popular.

El més destacat és que no hi haurà cap increment d’impostos ni taxes per a l’any vinent. I per prendre aquesta decisió, el govern municipal ha tingut en compte la revisió de l’estudi econòmic (verificar que taxes i preus públics s’adeqüen al cost del servei prestat) i el compromís de no incrementar la pressió fiscal a Tordera. En aquest sentit, centraran els esforços en adequar els diferents padrons a la realitat.

El govern municipal també farà un esforç (a través del departament de comunicació) per tal que les bonificacions i les subvencions es coneguin molt més, especialment entre aquells ciutadans que s’adeqüin a la normativa i se’n puguin beneficiar.

Entre les propostes que s’han pogut incorporar a les properes ordenances, destaquen: l’adequació d’algunes taxes de franges contra incendis i un grup de subvencions i bonificacions encaminades a afavorir la gent gran amb menys recursos. A més, a proposta d’ERC, el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, avança com serà l’escalat que incorporaran a la bonificació de la plusvàlua en cas de defunció del titular.

ordenances-marcal-1

Respecte a la proposta dels republicans de reduir l’IBI, Vilajeliu explica perquè no és possible.

ordenances-marcal-2

El regidor del PP, Xavier Martín, va recordar que les seves aportacions als pressupostos i ordenances són punts del programa electoral del seu partit. També va deixar clar que tot i els canvis al govern, les propostes que havia fet eren les que ja tenia preparades. Comparteix la idea d’informar més directament de les bonificacions a aquell sector de població que s’hi pugui acollir i es mostra content que li hagin acceptat les propostes de bonificació de l’IBI i l’impost d’escombraries.

ordenances-pp

Salvador Giralt, de Som Tordera, va explicar que el seu grup no havia presentat les propostes que tenia preparades perquè creien que el govern municipal no les inclouria, ja que tampoc complia els seus acords. En aquest sentit, va votar en contra de les ordenances perquè consideren que congelant impostos i taxes estan afavorint els més rics.

ordenances-som

Des del PSC, el regidor Rafa Delgado va recordar que l’any passat van votar a favor de les ordenances perquè l’equip de govern va acceptar introduir una proposta seva. Aquest any, però, Delgado va argumentar que no podien aprovar-les perquè no té res a veure el que s’aprova al plenari amb l’aplicació d’aquests acords que en fa després el govern municipal. I va posar alguns exemples.

ordenances-psc

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Xavier Pla, va recordar que el seu grup considera que la pressió impositiva ha de ser en funció del que es vulgui gastar, ja que parlar de taxes és parlar també del pressupost (han de finançar-lo). Ara bé, com que creuen que això no és així al govern municipal, no van votar a favor de les ordenances. De totes maneres, Pla veu positiva la reducció de l’impost de la plusvàlua en cas que traspassi un dels membres del matrimoni i destaca la importància de baixar la pressió fiscal de l’IBI.

ordenances-erc

El regidor d’Hisenda va agrair les propostes presentades pels grups de l’oposició i va encoratjar aquells que no n’havien presentat a fer-ho. A més, va reconèixer que no entenia el sentit d’alguns vots, ja que són les ordenances vigents, però millorades.

Les ordenances fiscals per a l’any 2017 es van aprovar amb els vots a favor de CiU, el regidor Jose Carlos Villaro i el regidor del PP. ERC+Gent de Tordera, PSC i Som Tordera van votar en contra.

ÚLTIMES NOTÍCIES