IniciNoticiesSalutEl programa “Emergències” de TV3 ensenya l’operació de trasplantament del fetge a...

El programa “Emergències” de TV3 ensenya l’operació de trasplantament del fetge a la torderenca Iratxe

iratxeAhir a la nit vam poder veure, per TV3, com es va realitzar l’operació de transplantament del fetge a la torderenca Iratxe, que va ser la protagonista del programa “Emergències d’aquest diumenge.

La Iratxe ara té 7 anys. Va néixer amb una malaltia al fetge que li impedia fer vida normal. L’única opció era fer-li un transplantament. I la seva mare, l’Eva, ha estat la donant viva que li ha donat un tros del seu. L’hepatòleg infantil i metge de la Iratxe, Jesús Quintero, destaca la seva generositat. L’escoltem en un fragment del programa.

metge-iratxe-1

El trasplantament va durar moltes hores. En el capítol, Quintero diu que és una responsabilitat fer-ho bé. Per en Manuel, pare de la Iratxe i marit de l’Eva, el fet que estiguessin totes dues al quiròfan a la vegada li provocava molts nervis.

metge-iratxe-2

Després del trasplantament, dos dels metges que el van fer possible recorden l’emotivitat del moment en què mare i filla es tornen a veure.

metge-iratxe-3

Ara, l’Iratxe ja pot fer vida normal. El doctor Quintero destaca l’esforç de tota la família.

metge-iratxe-4

El capítol d’ahir del programa “Emergències”, que tenia la Iratxe com a protagonista, ja es pot recuperar a la pàgina web de TV3.

ÚLTIMES NOTÍCIES