IniciNoticiesSocietatTordera té 412 habitatges buits, segons dades del registre d’habitatges de la...

Tordera té 412 habitatges buits, segons dades del registre d’habitatges de la Generalitat

03005A Tordera hi ha 412 habitatges buits, d’un total de 8.500, segons dades del registre d’habitatges de la Generalitat. Això significa 25 pisos per cada 1.000 habitants. Tordera és el sisè poble de Catalunya, de menys de 20.000 habitants, amb més pisos buits, només superat per Deltebre, Mont-Roig del Camp, Constantí, Sant Carles de la Ràpita i Alcarràs.

Davant la necessitat de molts ciutadans de disposar d’un habitatge social, l’Ajuntament de Tordera va donar un impuls per desencallar la situació a través de dues vies: va posar en marxa un procés de multes i la Generalitat també ho va fer pel seu costat, les dues administracions alhora. Fa un parell de mesos que ha començat a funcionar aquest sistema de multes als bancs que tenen pisos buits. I les respostes, aquesta vegada, no han tardat en arribar. El regidor d’Habitatge, Josep Llorens, posa l’exemple de Bankia, amb qui diu que havien intentat contactar en diverses ocasions i havia estat pràcticament impossible. Ara, fa unes setmanes que han arribat a un acord i d’aquí a pocs dies l’Ajuntament ja disposarà de pisos d’aquesta entitat per posar de lloguer social. I això mateix, amb altres entitats financeres. Llorens creu que ha estat un encert trobar una estratègia compartida amb la Generalitat, ja que la força d’una administració superior dóna més impuls a l’Ajuntament a l’hora de poder negociar pels pisos buits.

llorens-pisos

L’Ajuntament calcula que en el marge d’un any hauria de tenir a disposició els 50 pisos socials que necessita, cedits per les entitats bancàries del municipi. De moment només en tenen 7 de compromesos.

ÚLTIMES NOTÍCIES