IniciNoticiesEntitatsEn desenvolupament, les lleis que hauran de regular les administracions tributaries d’una...

En desenvolupament, les lleis que hauran de regular les administracions tributaries d’una futura República Catalana. Ho va explicar el Secretari General d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, en una conferència a Tordera

acte-ercUna seixantena de persones van assistir, aquest passat divendres, a l’acte organitzat per ERC+Gent de Tordera, amb la voluntat d’explicar en quin punt es troba el desplegament de la Hisenda Catalana i quines són les perspectives de futur. Per això van convidar el Secretari General d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó.

D’una banda, pel que fa a l’àmbit legal, actualment s’està desenvolupant el conjunt de lleis que hauran de regular les administracions tributaries d’una futura República Catalana, així com la Llei General Tributaria (ha de regular els procediments de gestió, recaptació i liquidació d’impostos). D’altra banda, cal desenvolupar tot allò que ha de permetre tenir una bona organització el dia que el govern català doni l’ordre de començar a recaptar tots els tributs des de l’agència catalana. I per això cal tenir personal, que s’incrementarà notablement els propers mesos: es passarà de 300 a 850 treballadors. En declaracions a Ràdio Tordera, Salvadó detalla tota la feina que queda per fer, fins a tenir a punt la nova Hisenda Catalana.

hisenda-catalana-1

El Govern de la Generalitat té marcat el mes de juliol de 2017 per posar en marxa la Hisenda pròpia. Lluís Salvadó explica que el sistema informàtic és la part essencial i, a la vegada, la més complicada de desenvolupar.

hisenda-catalana-2

Un cop fet aquest canvi de tributació (del sistema espanyol al català), es donaran instruccions a les empreses catalanes (que gestionen els impostos propis i els dels seus treballadors) perquè a partir de la data fixada facin servir la pàgina web de la Generalitat, i no pas la del govern espanyol.

Salvadó diu que és normal que la gent tingui dubtes, ja que un nou estat, amb tot el que això comporta, no s’ha fet mai. Ara bé, assegura que ells cada dia en tenen menys.

hisenda-catalana-3

Amb la Hisenda Catalana, el principal mal que s’haurà de combatre és el frau fiscal. La intenció és poder fer una prova de funcionament, abans de posar-la en marxa definitivament.

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Xavier Pla, va deixar clar que des del seu grup insistiran perquè tan bon punt sigui possible, l’Ajuntament faci els pagaments a l’Agència Tributaria Catalana.