IniciNoticiesPolíticaSom Tordera diu que la decisió de trencar el pacte amb CiU...

Som Tordera diu que la decisió de trencar el pacte amb CiU és unànime entre Podem i Iniciativa i que només Jose Carles Villaro es desvincula de l’acord

20161007_173109Som Tordera contra Jose Carlos Villaro. Aquesta és la situació interna del partit (format per la coalició entre Podem i Iniciativa-Verds) després que el regidor de Territori i Medi Ambient hagi dit públicament que no comparteix la decisió de trencar el pacte de govern amb CiU i conseqüentment  no respecti la decisió pressa per l’unanimitat de l’assemblea de Som Tordera. Així ho explicava aquesta tarda, el regidor i portaveu de Som Tordera, Salvador Giralt en una entrevista a Ràdio Tordera.

giralt-villaro-1

Som Tordera ha volgut deixar clar que la decisió de trencar el pacte és unànime entre els militants de la coalició i que l’única veu discordant és la del regidor Jose Carles Villaro. Salvador Giralt no entén l’actitud de Villaro, i a més, quan la militància d’Iniciativa Verds ha donat suport al trencament.

giralt-villaro-2

A partir d’ara Som Tordera estudiarà com afrontar el tema. Segons Giralt, el regidor Villaro s’hauria de replantejar la seva vinculació amb SOM Tordera.

giralt-villaro-3

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt també ha parlat sobre els motius del trencament del pacte de govern amb CiU. Som Tordera assegura que la decisió està motivada per la pèrdua de les confiances necessàries per a una bona governança i que, segons Som Tordera, han generat diferències irreconciliables. Segons Giralt, la signatura d’un conveni unilateralment per l’alcalde amb les escoles concertades va fer vessar el vas.

giralt-villaro-4

Som Tordera reitera que el seu compromís i treball per fer de Tordera un poble just, inclusiu, sostenible que faci front als reptes de la crisi econòmica i social, des d’un govern transparent i participatiu. Dos adjectius que Som Tordera ha trobat a faltar en el govern amb CiU.

giralt-villaro-5

Salvador Giralt no s’ha plantejat un govern alternatiu d’esquerres amb ERC i PSC, tot i això, Som Tordera deixa la porta oberta a estudiar-ho si fos possible. En principi, el partit anirà a l’oposició fins a finals de legislatura.

giralt-villaro-6

En l’entrevista a Ràdio Tordera, Salvador Giralt diu que no hi ha marxa enrere i que PODEM marxa del govern. En els propers dies s’espera que l’alcalde de Tordera signi un decret per treure a Salvador Giralt de les responsabilitats com a regidor de Participació Ciutadana, Transparència, obres i serveis.