IniciNoticiesPolíticaSom Tordera anuncia el trencament del pacte amb CiU Tordera, malgrat discrepàncies...

Som Tordera anuncia el trencament del pacte amb CiU Tordera, malgrat discrepàncies internes entre Podem i Iniciativa-verds

villaro-trencament-pacte-lluisL’executiva Municipal de Som Tordera ha comunicat aquest migdia el trencament del pacte de govern amb CiU Tordera, a través del seu compte de Facebook.

Som Tordera diu que recolzada per la majoria absoluta de la seva assemblea ha decidit donar per extingit l’acord de govern signat amb el grup municipal de CIU Tordera al juny del passat 2015. Segons el comunicat, aquesta decisió ha estat motivada sobretot per les mancances organitzatives en l’àmbit intern, la falta de comunicació entre l’equip de govern i sobretot per l’incompliment per part del grup de CIU d’alguns dels punts que constaven de forma explícita a l’acord de govern signat.

Som Tordera parla de problemes que s’arrosseguen des de l’inici del mandat, que han provocat un desgast progressiu i una pèrdua de confiança a nivell polític que han creat diferències irreconciliables que posen en risc la solvència i l’estabilitat necessària per a garantir la correcta governabilitat del municipi.

Cal recordar, que Som Tordera està formada per la coalició de Podem i Iniciativa Catalunya-Verds, representats pels regidor Salvador Giralt (Podem) i Jose Carlos Villaro (Iniciativa). En aquest punt, les dues formacions polítiques tindrien discrepàncies sobre aquest trencament. Almenys, Iniciativa Catalunya Verds, no decidirà si abandona el govern municipal, fins que celebri una assemblea amb militants el proper dissabte a la tarda. El seu representant a l’Ajuntament de Tordera, José Carlos Villaro, s’ha mostrat partidari a no trencar el pacte de govern amb CIU però acatarà la decisió de l’assemblea.

villaro-pacte

En una entrevista a Ràdio Tordera, José Carlos Villaro reconeix que la relació entre Podem i Iniciativa no és l’ideal, i lamenta que el comunicat hagi sortit a la llum sense el vist-i-plau del seu partit.

villaro-som

El representant de Podem, Salvador Giralt ha declinat fer declaracions fins que la posició no estigui consensuada amb l’agrupació comarcal. Tot i això, confirma que no hi ha marxa enrere i que PODEM marxa del govern. Giralt deixarà les responsabilitats com a regidor de Participació Ciutadana, Transparència, obres i serveis. El regidor s’ha compromès amb aquesta emissora a donar explicacions demà al matí.

Davant la diversitat d’opinions dins la mateixa coalició de Som Tordera – Entesa, els representants de CiU també han declinat fer declaracions ja que consideren que no tenen prou elements com per fer-ne una correcta valoració.

ÚLTIMES NOTÍCIES