IniciNoticiesSalutTordera commemora la setmana mundial de la lactància materna

Tordera commemora la setmana mundial de la lactància materna

lactancia-maternaA Catalunya, com a molts països europeus, la Setmana Mundial de la Lactància Materna se celebra cada any a principis  d’octubre, tot i que en més de 170 països té lloc de l’1 al 7 d’agost. El seu objectiu és promoure l’alletament matern i donar eines per afavorir-ne el manteniment entre les mares. Aquest esdeveniment, el coordina l’Aliança Mundial per la Lactància Materna (WABA), en col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF).

Aquest any, la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2016 centra els seus objectius en la relació de la lactància amb la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El desenvolupament sostenible és, segons les Nacions Unides “aquell que satisfà les necessitats actuals sense comprometre les generacions futures en les seves capacitats de satisfer les seves necessitats pròpies”.

La lactància materna apunta com una de les claus per a aquest objectiu, ja que està relacionada amb la nutrició, la salut, la seguretat alimentària, el desenvolupament i la supervivència, mentre que també està vinculada a una major productivitat econòmica, de manera ambientalment sostenible.

La campanya reivindica diverses accions, com ara ampliar la baixa per maternitat a sis mesos i, en cas que no sigui possible, compensar-ho amb d’altres formes de llicència que permetin la continuïtat de la lactància. Altres iniciatives que es proposen són facilitar a les mares la reincoporació al lloc de treball amb disposició d’un temps i un lloc per alletar, espais on extreure’s la llet i emmagatzemar-la, i també promoure el suport dels companys de feina.

En el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, Des de la Comissió de Lactància materna del CAP Tordera preparen aquest dimecres, un Taller de Lactància Materna, on s’ha convidat a moltes mares per celebrar-ho .

La infermera en pediatria, Anna Pol recorda que el CAP de Tordera compleix el Codi Internacional de Succedanis de la Llet Materna i que des de l’Equip d’Atenció Primària recomanen sempre la lactància materna.

lactancia

La lactància materna és la forma biològica i natural d’alimentar els nadons. Influeix de manera positiva, tant biològicament com emocionalment, en la salut de la mare i de l’infant. Els beneficis de l’alletament matern per a la mare i per al nadó són molts, no tan sols de caràcter físic, sinó també de tipus psicològic i emocional.

ÚLTIMES NOTÍCIES