IniciNoticies200 torderencs sortiran en bus l'11 de setembre per assistir a la...

200 torderencs sortiran en bus l’11 de setembre per assistir a la mobilització de Salt.

13626400_1089671524433188_2094994655216946194_n200 persones sortiran des de Tordera en autocar per assistir a la mobilització de l’11 de setembre a Salt, que és un dels cinc punts de concentració que hi ha enguany. L’esdeveniment està organitzat, com ja és habitual, per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. La territorial de l’ANC-Tordera per la Independència ha omplert 3 autocars. La tresorera i portaveu, Marta Paset valora molt positivament la mobilització torderenca.

sortida anc 1

Aquesta vegada, la mobilització consisteix en grans marxes cap a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga, els punts neuràlgics de la Diada Nacional 2016 i que volen simbolitzar “un país en moviment” cap a la independència. Cada comarca està assignada a una de les cinc ciutats. En total, Catalunya es divideix en 44 trams, repartits entre els cinc punts de la mobilització. Els de Salt, que és on van la majoria de torderencs i torderenques, simbolitzen “la república de la solidaritat i de la diversitat”. Marta Paset assegura que estan molts il·lusionats en aquest 11 de Setembre i esperen que sigui un èxit.

sortida anc 2

Els que assisteixin a la mobilització d’aquest any han de saber que anirà de la següent manera: a les 17.14h, les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l’inici de l’acció. Es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental, durant la qual tota la gent concentrada a la capital del Segrià aixecarà uns punts, fent l’efecte d’un batec al ritme de la música. Tot seguit faran l’acció Berga, Salt, Tarragona i, per últim, Barcelona. Al final, per acabar de culminar l’acte, un coet a cada una de les ciutats anunciarà que ha arribat el moment d’aixecar tots els punts alhora al ritme de la música. Mentrestant, les colles castelleres construiran uns pilars que simbolitzaran els valors de la República Catalana, amb la voluntat de ser un país que batega.  Explica el funcionament de l’ acte, Marta Paset.

sortida anc 3

L’ANC de Tordera informa que han quedat algunes talles de samarretes de la Diada (una talla 5-6 anys de nen, una talla 9-11 anys de nen, una talla XL de dona i 2 talles S d’home).

ÚLTIMES NOTÍCIES