IniciNoticiesSalutEl banc de sang porta a Tordera, per aquesta diada de Sant...

El banc de sang porta a Tordera, per aquesta diada de Sant Bartomeu, la campanya “Amics de sang, amics per sempre”

IMG-20150824-WA0014“Amics de sang, amics per sempre”. Aquest és el lema de la campanya de vacances que ha activat el Banc de Sang per animar la donació durant el mes d’agost.  Aquest dimecres, 24 d’agost, dins la Festa Major, tots els donants que vagin a fer aquest gest altruista a la unitat mòbil, situada darrera la Plaça de l’Església, rebran calcomanies perquè els donants se les posin al braç, o en l’objecte que més els hi agradi. La intenció és fer l’experiència de la donació més divertida i visible.

La donació de sang baixa un 30% al llarg de l’estiu i, en canvi, es mantenen les necessitats als hospitals, especialment de plaquetes i de glòbuls vermells del grup 0 negatiu i A negatiu. La falta de temps és una de les causes per la qual la ciutadania no dóna sang. Per aquest motiu, les vacances poden ser un bon moment per fer aquest gest altruista que no comporta més de 30 minuts. Així, s’han organitzat campanyes arreu de Catalunya, per apropar la donació als llocs on ens desplacem durant l’estiu. A la majoria de comarques costaneres de Catalunya i als llocs més turístics hi haurà punts de donació mòbils. Al web donarsang.gencat.cat hi ha la relació de totes les ciutats, ubicació i dia que se celebren. El director del Banc de Sang de Girona, Joan Profitós, diu que, com tots els estius, arriben a finals d’agost amb les reserves de sang per sota del nivell òptim.

donacio sang

La unitat mòbil del Banc de Sang estarà situada aquesta diada de Sant Bartomeu de 10:00h a 14:00h i de 17:00h a 21:00h darrera la Plaça de l’Església. La campanya d’estiu del Banc de Sang també s’estén a les xarxes socials, on s’anima que tothom participi i comparteixi les fotografies amb els seus tatuatges a través de l’etiqueta #amicspersempre.

ÚLTIMES NOTÍCIES