IniciNoticiesMedi ambientS’obre el període de la mitja veda de caça menor. A Tordera,...

S’obre el període de la mitja veda de caça menor. A Tordera, els caçadors també fan batudes especials de senglars, per combatre les destrosses que provoquen als camps de conreu

caçaAquest passat dilluns, 15 d’agost, es va obrir el període de la mitja veda de caça a Catalunya. Ara, durant uns dies concrets, es podrà caçar, entre altres espècies, la tórtora, la guatlla, el tudó, la garsa, el colom roquer, l’estornell vulgar, la gavina riallera, el gavià de potes grogues o la guineu. En Joaquim Vinardell, de l’Associació de Caçadors de Tordera, ha explicat quins d’aquests animals es poden caçar per la nostra zona.

caza 1

Joaquim Vinardell comenta el número d’exemplars que es poden caçar. Diu que fan una assemblea entre tots els membres de l’associació per decidir quins dies surten de caça.

caza 2

Durant aquest període de mitja veda de la caça menor, també es duen a terme batudes especials de senglar (caça major). Des del mes de juliol, els caçadors comencen a rebre queixes dels pagesos, de les destrosses que aquests animals provoquen als camps. A través de la societat de caçadors, doncs, han de demanar els permisos corresponents per sortir de caça: informar de la zona exacta on fan mal i notificar el dia i hora que sortiran a caçar. Escoltem Ramon Dalmau, membre de l’Associació de Caçadors de Tordera.

caza 3

A Tordera són entre 35 i 40 caçadors els que es dediquen a la caça del senglar. Tenen un local de trobada, on es reuneixen a primera hora del matí el dia que surten de cacera. Dalmau diu que no es fan grans batudes i comenta quants exemplars poden arribar a matar.

caza 4

Ramon Dalmau comenta que els caçadors més sacrificats són aquells que tenen gossos, perquè tarden llargues estones fins que els reuneixen altra cop a tots, un cop acabada l’hora de caça.

caza 5

Des de l’Associació de Caçadors de Tordera recorden que a l’estiu, quan tot està més sec i el risc d’incendi forestal és més elevat, si s’activa el Pla Alfa de prevenció d’incendis en el nivell 3, no es pot sortir a caçar.

ÚLTIMES NOTÍCIES