IniciNoticiesCulturaEl grup Free Kiss guanya el concurs de grups locals 2016 i...

El grup Free Kiss guanya el concurs de grups locals 2016 i actuarà durant la Festa Major. Gertrudis i Obeses són dos dels grups que també passaran per Tordera enguany

freekissJa es coneixen els guanyadors del concurs de grups locals 2016. S’hi podien presentar grups de qualsevol estil musical, sempre i quan estiguessin vinculats a Tordera. El premi eren 350 euros i la possibilitat d’actuar en directe, de manera gratuïta, durant la Festa Major d’enguany. En aquesta ocasió, dels dos guanyadors que s’havien d’escollir, un ha quedat desert. Els únics premiats són Free Kiss, que actuaran la nit del Cercatasques. El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Tordera, Marc Unió, diu que intenten combinar els grups locals amb altres grups de més trajectòria.

grups joves fm 1

Des de la regidoria de Joventut ja s’està treballant, també, en l’organització del Cercatasques 2016, el divendres, 19 d’agost. Els tabalers de la Colla de Diables de Tordera no faltaran a la cita, un any més, i seran uns dels encarregats d’animar el recorregut, juntament amb la xaranga Band The Marxa. La segona part de la nit a la Plaça de l’Església l’amenitzaran els grups de versions Hey! Pachucos i els locals Free Kiss. Els primers portaran a Tordera la seva gira “#Flowifasol16”. Fa 7 anys que són dalt dels escenaris i han trobat la fórmula perfecta: cançons enganxoses, show impossible i una energia imparable.

Pel que fa a la nit del dissabte, 20 d’agost, els caps de cartell seran els osonencs Obeses, un grup de pop-rock català que l’any passat va publicar el seu tercer treball, “Monstres i Princeses”. Entre altres, són coneguts per ser els autors de la melodia de Nadal de TV3 el 2013 (“Regala petons”). A més, com a curiositat, cal dir que el vocalista del grup, l’Arnau, es diu “Tordera” de primer cognom.

Juntament amb ells actuaran Les Absentes, que van néixer fa 7 anys amb la idea de reinventar música popular a la seva manera, tot passant per estils ben diversos: l’ska, el folk, el rock, el funk, el reggae o la cúmbia.

Els encarregats d’obrir aquesta nit seran els locals Dosenburg, que van ser els guanyadors del concurs de grups locals l’any passat. Ens en parla Marc Unió.

grups joves fm 2

Abans de tots aquests concerts, però, la primera cita musical d’aquest estiu a Tordera serà la revetlla de Santa Maria, el diumenge, 14 d’agost. Obriran la nit els torderencs Tardes de Dimarts; els seguiran El Son de la Chama, que acaben de llançar el seu segon disc, i tancaran la nit els Gertrudis, que l’any passat van celebrar els 15 anys de carrera. Escoltem Marc Unió.

concert santa maria

Per acabar de completar les nits joves de Festa Major, el diumenge, 21 d’agost, s’ha preparat una nit amb música dels anys 80 i 90 amb el conjunt Remember Music Show.

Per últim, pel que fa a la nit del 23 d’agost, després del pregó, actuaran Hotel Cochambre i l’Orquestra Litoral, aquesta última amb un repertori pensat per a la gent més jove, amb versions catalanes, espanyoles i internacionals.