IniciNoticiesSocietatEls treballadors de la Nylstar de Blanes es mobilitzen avui en contra...

Els treballadors de la Nylstar de Blanes es mobilitzen avui en contra dels acomiadaments a l’empresa. També han engegat una recollida de signatures

manifestacio nylstarEls treballadors de Nylstar de Blanes, l’antiga Safa, han convocat una manifestació per aquesta tarda, després que la direcció de l’empresa hagi anunciat un ERO per acomiadar 155 treballadors, de manera que la plantilla es reduirà a 61. El torderenc i treballador de la fàbrica, Salvador Agell, ha explicat a Ràdio Tordera com s’ha arribat a la situació actual.

nylstar 1

En un primer moment, la direcció de la fàbrica va plantejar al comitè d’empresa acomiadar 73 persones; posteriorment va ampliar la xifra fins a 185 afectats; i després de l’última reunió, el total ha quedat en 155 treballadors. Amb tot això, cal tenir en compte que una part dels treballadors ja es troba en un ERO de dos anys des del desembre passat. I actualment, l’empresa fa quatre mesos que està aturada per un altra ERO temporal, que segons la direcció, aquest temps havia de servir per actualitzar les instal·lacions de la planta i tornar a arrencar. Però quan els treballadors han tornat a la feina aquest mes de juliol, els han obligat a agafar vacances, ja que l’empresa ha deixat de pagar les despeses corrents i no pot funcionar. Salvador Agell responsabilitza l’actual direcció de la situació a què s’ha arribat. Assegura que quan van fer el primer ERO, de feina n’hi havia.

nylstar 2

Des del sindicat de treballadors denuncien que aquest expedient suposa un tancament encobert de la planta, ja que consideren que amb només una seixantena d’efectius és impossible mantenir l’activitat productiva de l’empresa. Escoltem Salvador Agell.

nylstar 3

Agell fa una crida al poble de Tordera per donar-los suport a la manifestació d’aquesta tarda i remarca la importància que ha tingut Nylstar per al territori.

nylstar 4

Salvador Agell es mostra decebut per la situació en què es troben. Diu que els treballadors lluitaran fins al final per salvar l’empresa.

nylstar 5

La manifestació d’avui començarà a les 6 de la tarda a l’entrada de Nylstar. El recorregut finalitzarà a l’Ajuntament de Blanes. Segons han informat els treballadors en aquesta emissora, de moment ja han confirmat la seva assistència a la marxa la CUP de Blanes, la direcció d’ERC a Girona i diversos diputats catalans.

Aquest matí, una representació de quatre membres del comitè d’empresa assisteixen al ple del Parlament, convidats per la mateixa cambra. I demà ha de tenir lloc una nova reunió de la Comissió de Treball de la Generalitat amb el comitè d’empresa i la directiva actual de Nylstar. Recordem que a finals de la setmana passada, el Secretari de Treball de la Generalitat, Josep Ginesta, va exigir un projecte de viabilitat “creïble” a la direcció i va manifestar la voluntat del govern de salvar la companyia.

Paral·lelament, els treballadors han posat en marxa una recollida de firmes a través d’internet per demanar a la Generalitat que activi el Pacte Nacional per a la Indústria de Catalunya. De moment han recollit més de 1.500 firmes.

ÚLTIMES NOTÍCIES