IniciNoticiesMedi ambientControlat l’incendi forestal de Blanes, que ha cremat prop de 27 hectàrees...

Controlat l’incendi forestal de Blanes, que ha cremat prop de 27 hectàrees de terreny. 34 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris repassen la zona

CoJx8ZtWcAA_1yLEls Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal de Blanes a un quart d’11 d’aquest matí. 34 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris (2 helicòpters bombarders i 2 avions de vigilància i atac) continuen repassant la zona, després d’haver estat remullant el perímetre durant tota la nit, sense que hi hagi hagut cap revifalla. El foc ha cremat 26,93 hectàrees a la zona del Turó del Vilar, segons les últimes estimacions dels Agents Rurals: el 98,5% d’arbrat i la resta de matollar, pastures i conreus.

Recordem que els 310 veïns desallotjats preventivament ahir, entre els quals una vuitantena de la urbanització Sant Daniel de Tordera, han pogut passar la nit a les seves cases.

De moment es desconeixen les causes de l’origen de l’incendi, però es descarta que pugui haver estat per un llamp o un cable elèctric. L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, en una entrevista al programa “El Matí de Catalunya Ràdio”, ha demanat prudència, a l’espera que es concreti la investigació, però apuntava que hi podria haver la mà de l’home al darrere. Des de l’Ajuntament de Tordera prefereixen no fer especulacions i esperar que siguin els Agents Rurals els que confirmin com va començar el foc. Escoltem Josep Llorens, primer tinent d’Alcalde del nostre municipi.

josep llorens incendi blanes

L’Ajuntament de Tordera va activar, ahir a la tarda, el Pla d’Actuació Municipal (PAM), el qual continuarà vigent fins que l’incendi de Blanes no es doni per extingit. En declaracions a Ràdio Tordera, l’Alcalde del nostre municipi, Joan Carles Gracia, explicava que podem estar satisfets que l’incendi hagi cremat molts pocs metres de terme municipal de Tordera i agraïa la ràpida actuació dels serveis d’emergències.

Alcalde incendi afectacio Tordera i mitjans

El foc va començar poc abans de la 1 del migdia d’aquest diumenge, a la zona de Cal Sabater, i va avançar en direcció nord, empès per la marinada, cap a la riera de Sant Daniel. En Jordi del restaurant Can Bruno ha explicat, per Ràdio Tordera, com ha afectat la direcció del vent en aquest incendi.

Jordi Can Bruno Vent Incendi

En Jordi també ha comentat que la situació podria haver estat molt pitjor si el vent hagués avançat en direcció contrària. En aquest sentit, en mostra agraït per la ràpida actuació dels bombers.

Jordi Can Bruno vent contrari i bombers

Recordem que l’incendi va obligar a desallotjar, durant unes hores, diversos veïns de les urbanitzacions Les Planes, El Vilar i La Fauna, la part nord de la urbanització Sant Daniel de Tordera, i la urbanització Sant Pere del Bosc de Lloret de Mar, a més d’un hotel de la urbanització Condado del Jaruco, també de Lloret.

Per la seva banda, tres bombers van haver de ser atesos ahir a la tarda per inhalació lleu de fum i cops de calor, sense més conseqüències, i un quart va ser ingressat a l’Hospital de Blanes per una contusió a l’esquena, arran d’una caiguda.

Segons estimacions fetes per aquesta emissora, creiem que el foc hauria afectat una part de la futura ampliació de l’autopista C-32.

ÚLTIMES NOTÍCIES