IniciNoticiesMedi ambientTotes les persones evacuades preventivament per l'incendi forestal de Blanes ja han...

Totes les persones evacuades preventivament per l’incendi forestal de Blanes ja han pogut tornar a les seves llars.

 

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi de Blanes que, tot i que no està estabilitzat, evoluciona favorablement. Això permet als bombers ser optimistes. Una cinquantena de dotacions terrestres i quinze d’aèries (5 helicòpters bombarders, 6 avions de vigilància i atac i 2 helicòpters de comandament i coordinació, a més de 2 avions amfibi del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, amb base a Saragossa) continuen treballant intensament en el perímetre afectat per l’incendi, que no ha augmentat i es manté en 22,4 hectàrees. Els esforços es concentren al flanc dret, una zona força bruta i amb molt pendent. D’altra banda, els Bombers de la Generalitat ja compten amb el suport de maquinària pesada, que s’ha incorporat a les tasques d’extinció.

La bona evolució del foc ha permès que els comandaments dels Bombers de la Generalitat permetin ja el retorn a les seves llars de totes les persones que havien estat evacuades per l’incendi. Segons la Direcció General de Protecció Civil, el balanç final de persones evacuades preventivament d’urbanitzacions i masos propers a la zona afectada pel foc ha estat de 310 en total, de les quals 200 són de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera (urbanització Sant Daniel).

CoJSGG4WAAAzjcf

Els Bombers de la Generalitat han habilitat un Centre de Comandament a la Ciutat Esportiva de Blanes, des d’on s’està fent la coordinació operativa de l’incendi, amb representants d’altres cossos de seguretat que col·laboren en les tasques d’extinció, el Director Territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i l’Alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, entre d’altres. En aquest centre també s’hi ha desplaçat l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia. En declaracions a la nostra emissora, explicava que podem estar satisfets que l’incendi hagi cremat molts pocs metres de terme municipal de Tordera.

Alcalde incendi afectació Tordera i mitjans

El foc hauria començat a la zona de Cal Sabater i hauria avançat cap al nord empès per la marinada, cap a la riera de Sant Daniel. En Jordi del restaurant Can Bruno ha explicat, per Ràdio Tordera, de com ha afectat la direcció del vent en aquest incendi.

Jordi Can Bruno Vent Incendi

En Jordi també ha comentat que la situació podria haver estat molt pitjor si el vent hagués avançat en direcció contrària. En aquest sentit, en mostra agraït per la ràpida actuació dels bombers.

Jordi Can Bruno vent contrari i bombers

En aquests moments hi ha a la zona 24 patrulles dels Mossos d’Esquadra, una ambulància preventiva i un cap territorial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius del cos d’Agents Rurals, de Creu Roja Catalunya i de la Policia Local, així com tècnics de Protecció civil de la zona i les ADF de Lloret, Hostalric, Santa Susanna, Riells, Cassà de la Selva, Sils i Vallalta, Llagostera, Argimon i Cadiretes, entre d’altres.

Segons informa Protecció Civil, segueix activa la prealerta del pla especial d’emergències per Incendis Forestals a Catalunya, l’Infocat, i s’ha activat l’alerta del Pla Municipal als municipis de Tordera i Lloret de Mar.

Tres bombers de la Generalitat que treballaven en les tasques d’extinció han estat atesos in situ a causa d’inhalació lleu per fum i cops de calor.

ÚLTIMES NOTÍCIES