IniciNoticiesSocietatL’atur a Tordera baixa en 81 persones

L’atur a Tordera baixa en 81 persones

atur juny 16A Tordera hi ha actualment 1.301 persones sense feina. Aquesta xifra, corresponent al mes de Juny, indica un important descens respecte a les dades de l’atur del mes de Maig. Segons dades del departament de treball, al Juny ha baixat en 81 persones el nombre d’aturats a Tordera respecte al Maig, cosa que en percentatges significa un descens del 5,86%. Per primera vegada, en molts mesos, la taxa de parats a Tordera baixa del 20% i es situa en el 19,19%. Malgrat això, el nostre poble continua sent el segon municipi del Maresme amb una taxa d’atur més elevada.

La xifra de persones desocupades a la comarca és similar a la del mes de gener de 2009. Són 28.863 les persones inscrites a les oficines d’ocupació. Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, aquestes dades representen una reducció mensual del 4,24%, un percentatge que s’eleva fins el 10,87% en la comparativa interanual. La taxa d’atur comarcal, per primera vegada en molts anys, descendeix al 14,88%.

L’anàlisi per sectors ja indica que els serveis, el que concentra més demandants de feina, és el que ha tingut una baixada percentual més important (el 6,59%). La resta, però, també han tingut un comportament positiu. En el cas de l’agricultura, el descens mensual ha estat del 5,05%. La indústria ha registrat una baixada de l’atur del 3,93% i la construcció del 3,01%. La reducció entre el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) ha estat del 2,74%.