IniciNoticiesRegidoriesA partir del 2 d'octubre, totes les administracions de l'estat espanyol estaran...

A partir del 2 d’octubre, totes les administracions de l’estat espanyol estaran obligades a realitzar els tràmits amb els ciutadans en format electrònic

03203Les taules d’ajuntaments, diputacions o departaments de govern s’estalviaran ben aviat les típiques safates que acumulen eternament documents en papers. La “Llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques“, la 39/2015, aprovada l’octubre de l’any passat i que entrarà en vigor el 2 d’octubre d’enguany, obliga els ens públics a tramitar-ho tot online.

L’esforç que han de fer les administracions per adaptar-se a aquesta ‘revolució digital organitzativa’ és gegantí perquè implica un canvi substancial en el funcionament amb el ciutadà, però també en la comunicació interdepartamental. Obrir un expedient o demanar una llicència d’obra ja es podrà gestionar únicament en format electrònic. Això vol dir que tot el procés que acompanya aquesta tramitació serà a través d’Internet. L’ajuntament de Tordera ja compta amb una seu electrònica, on es poden presentar instancies, pagar impostos o consultar tràmits urbanístics. Segons el regidor de Recursos Humans, recentment s’ha iniciat el procés de signatura electrònica, que permetrà entre altres, estalviar en paper i agilitzar els tràmits.

marcal signatura electroniques

L’obligatorietat ve marcada per la Unió Europea que, a partir del programa Horizon 2020, reconeix que ens dirigim cap a una societat més digital i que s’han de facilitar al màxim les comunicacions entre ciutadans i administracions.

ÚLTIMES NOTÍCIES