IniciNoticiesPolíticaEls partits polítics a l’oposició coincideixen que no s’ha notat l’acció de...

Els partits polítics a l’oposició coincideixen que no s’ha notat l’acció de SOM Tordera dins el govern i valoren negativament la dinàmica d’aquests primers 12 mesos

03207Aquest mes de juny es compleix un any de la constitució del nou Ajuntament de Tordera, després de les eleccions municipals del maig de l’any passat. Ahir fèiem balanç amb els dos partits que conformen el govern municipal. Avui és el torn dels grups a l’oposició, els quals també han valorat aquest primer any de legislatura, en declaracions a Ràdio Tordera.

El regidor d’ERC + Gent de Tordera, Xavier Pla, ha explicat que la relació entre govern i oposició és correcta, però que sempre hi ha coses que es podrien millorar. Respecte a la coalició de CiU i SOM Tordera, recorda que és una situació nova al govern municipal i posa de manifest que, de moment, no han sabut aturar les ocupacions i tampoc ha canviat la manera de contractar per part dels convergents.

balanc primer any govern erc 1

Des d’ERC + Gent de Tordera esperen que hi hagi un canvi en la manera de governar el nostre poble. Xavier Pla creu que, de moment, la incidència de SOM Tordera ha estat baixa i que durant aquest primer any s’ha mantingut la dinàmica dels temps de govern de CiU en solitari.

balanc primer any govern erc 2

Des del PSC, la sensació després d’aquest primer any de nou govern municipal és que no ha canviat res i que la gestió continua en la mateixa línia dels darrers anys. Escoltem el regidor Rafa Delgado.

balanc primer any govern psc 1

Rafa Delgado tampoc veu, ara per ara, cap influència de SOM Tordera al govern. Creu que haurien de fer reaccionar CiU, per tal de canviar la gestió municipal de tants anys, la qual diu que no funciona.

balanc primer any govern psc 2

Des del Partit Popular, el regidor Xavier Martín fa un balanç negatiu de l’evolució econòmica i social. Recordava que som el segon municipi de la comarca amb una taxa d’atur més elevada. El problema, diu, és que Tordera no atrau gent amb feina i un projecte de vida, sinó ben al contrari, i que això ha comportat una degradació. Martín assegura que els veïns ho veuen i que les mesures que s’han implantat per ajudar tota la gent que ha arribat de fora han comportat un problema, ja que no s’han combatut les ocupacions ni tampoc s’ha fet res per aturar el degoteig de gent que s’aprofita dels serveis socials.

balanc primer any govern pp 1

Xavier Martín creu que a nivell català i espanyol ha començat una dinàmica de recuperació, però que Tordera no veu que s’hi sumi. Per això considera que cal posar mesures per millorar aquesta situació. A més, diu que l’entrada de SOM Tordera al govern municipal no ha comportat cap canvi profund.

balanc primer any govern pp 2

Recordem que després de 4 majories absolutes consecutives, CiU no la va poder revalidar a les eleccions municipals de l’any passat i es va quedar amb 7 regidors. El dos regidors que va aconseguir SOM Tordera (ICV + Podem), en les primeres eleccions que es presentava al nostre municipi, van servir a les dues forces per arribar a l’actual pacte de governabilitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES