IniciNoticiesSocietatL’atur a Tordera baixa en 25 persones

L’atur a Tordera baixa en 25 persones

atur maig 16A Tordera hi ha actualment 1.382 persones sense feina. Aquesta xifra, corresponent al mes de Maig, indica un descens respecte a les dades de l’atur del mes d’ abril. Segons dades del departament de treball, al Maig han baixat en 25 persones el nombre d’aturats a Tordera respecte a l’ abril, cosa que en percentatges significa un lleu descens de l’1,78%. La taxa actual de parats a Tordera es del 20,14%. El nostre poble és el segon municipi del Maresme amb una taxa d’atur més elevada.

El maig també ha estat un mes positiu pel que fa a les dades de desocupació a la comarca. L’atur registrat ha baixat un 3,69% respecte al mes anterior i un 10,54% en comparació al mateix període de 2015. Les dades oficials xifren en 30.140 les persones inscrites als serveis d’ocupació, un volum de persones sense feina que, segons l’anàlisi de l‘Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, no se situava tan baix des del primer trimestre de 2009. Tot i això, el Maresme manté una taxa d’atur per sobre de la provincial i de la catalana.

L’anàlisi de les dades del mes de maig apunten que el descens de l’atur ha estat generalitzat en tots els grups d’edat i en tots els sectors econòmics, si bé, com ja és habitual, hi ha diferències de comportament entre el col·lectiu masculí i el femení. La recuperació de l’ocupació té menys incidència entre les dones que són el col·lectiu més castigat per la manca de treball (representen el 54,65% del total de persones demandants de feina a la comarca).  Així, tot i la reducció global de la xifra de demandants en tots els sectors, augmenta lleugerament la xifra de dones aturades a l’agricultura i al SOA (sense ocupació anterior).