IniciNoticiesEntitatsLes plataformes ciutadanes del Maresme i Aturem la C-32 demanen prudència amb...

Les plataformes ciutadanes del Maresme i Aturem la C-32 demanen prudència amb l’anunci de la gratuïtat de l’autopista.

02461La plataforma Preservem el Maresme demana prudència davant l’anunci que va fer la setmana passada el conseller de Territori i Sostenibilitat, de finalitzar el pagament de la C-32 l’any 2021. El portaveu de l’entitat, Antonio Esteban, ha dit en declaracions a Mataró Ràdio que aquesta petició s’ha fet per activa i per passiva des del territori, i que fins ara mai cap govern de la Generalitat a atès aquestes reclamacions. De fet, Esteban diu que no és moment de cantar victòria perquè l’anunci preveu el final de les concessions de les dues autopistes, la del Maresme i la del Vallès, però que la decisió final dependrà de qui governi a Catalunya d’aquí a cinc anys.

preservem maresme 1

A diferència del que havia passat en anteriors ocasions, aquesta vegada el titular de Territori i Sostenibilitat ho ha dit en seu parlamentària, situació aquesta que li dóna més força a l’anunci. De tota manera, Esteban recorda que també en seu parlamentària es va aprovar fa uns mesos la Declaració del Maresme, un document del que fins ara no s’ha tingut cap més notícia.

preservem maresme 2

D’altra banda, la plataforma aturem la c-32, que batalla contra la prolongació del tram Tordera-Lloret, ha emès un comunicat on diu que l’anunci del conseller no són coherents amb el conveni signat entre la Generalitat i la concessionària en el que deixa la porta oberta a una renovació de la concessió d’aquesta autopista. La plataforma reclama al conseller que modifiqui el conveni “per tal de donar crèdit al seu anunci”.

Tot plegat respon a l’anunci fet la setmana passada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, al Parlament de Catalunya. Durant la seva intervenció ha dit que la Generalitat no renovarà les concessions ni a la C-32 al Maresme, ni a la C-33 al Vallès.