IniciNoticiesMedi ambientEl Consell Comarcal actua contra el mosquit tigre

El Consell Comarcal actua contra el mosquit tigre

tractamentmosquitLa pujada de temperatures i les pluges de la primavera provoquen l’aparició del temut “mosquit tigre”. El Consell Comarcal i 22 ajuntaments del Maresme han posat fil a l’agulla per intentar frenar l’expansió d’aquest insecte tant molest. Ho fan amb tractaments especials dels espais de la via pública que acumulen aigua (principalment embornals sifònics). Per guanyar en efectivitat, el Consell Comarcal demana la col·laboració ciutadana, eliminant l’aigua estancada també dels espais privats (platets de test, galledes, gerros, pots, entre d’altres). El director de l’Agència de Salut Pública a Girona, Lluís Picart, ha explicat que és molt complicat frenar l’expansió del mosquit tigre. Per això, la prioritat és controlar-ne la densitat, per evitar que es converteixi en una plaga.

mosquit

El mosquit tigre es va estendre per tots els municipis del Maresme el 2010. La seva presència a la comarca es va detectar el 2006 a Caldes d’Estrac, dos anys després del seu desembarcament a Sant Cugat del Vallès, on va arribar mitjançant una importació de pneumàtics procedent del sud-est asiàtic.

El radi de vol i d’acció del mosquit tigre adult és d’un màxim de 400 metres, per la qual cosa és molt probable trobar-lo prop del lloc de cria. Tot i això, gràcies al transport passiu pel vent o a l’interior de vehicles, es pot desplaçar a més distància. El mosquit tigre és actiu de dia, a diferència dels mosquits més comuns que fan vida nocturna, i les seves picades són molt més nombroses i doloroses que no les dels mosquits autòctons.

ÚLTIMES NOTÍCIES