IniciNoticiesSalutAugmenten els infants ingressats amb afectacions neurològiques per enterovirus

Augmenten els infants ingressats amb afectacions neurològiques per enterovirus

enterovirusEl nombre de menors amb afectacions neurològiques per enterovirus s’ha elevat a 73, segons ha informat Salut. La gran majoria evoluciona favorablement i n’hi ha 19, dos més que dijous, que estan ingressats a diferents hospitals. D’aquests, quatre són a la Unitat de Cures Intensives. Un dels casos és nou, perquè un dels pacients que era a l’UCI ha pogut passar a planta. El president de la Societat Catalana de Pediatria, Ferran Moraga Llop, ha fet una crida a la calma sobre el brot d’enterovirus que ha afectat una seixantena d’infants a Catalunya. Tot i això, el doctor alerta que no es pot abaixar la guàrdia perquè l’enterovirus pot tenir incidència fins a l’octubre i un dels factors que hi influirà és la meteorologia de l’estiu.

pediatre 1

El president de la Societat Catalana de Pediatria ha criticat la gestió de la crisi que n’ha fet el departament. Recordem que el Síndic de Greuges ha obert una investigació per aclarir si l’abordatge de la crisi ha estat correcte. El doctor Moraga també ha alertat que el 30% dels infants catalans no tenen accés a l’atenció pediàtrica. És a dir, són atesos per metges de família. Moraga assegura que és un problema greu que cal resoldre i proposa una doble solució.

pediatre 2

El Servei Català de la Salut reconeix que l’alarma generada pel brot d’enterovirus ha provocat que les urgències pediàtriques als hospitals catalans s’hagin incrementat entre un 30 i un 40 per cent. Salut recomana consultar el pediatre en cas que el nen tingui somnolència, decaïment, tremolors o altres símptomes neurològics acompanyats de febre.El Departament recorda que la millor prevenció per no contagiar-se d’enterovirus és rentar-se les mans bé i de forma freqüent, sobretot després d’anar al bany o canviar bolquers. Generalment, aquests virus causen febre o erupcions lleus, però des del febrer s’ha detectat un repunt de casos greus en menors de sis anys. Salut recorda que els nens no han d’anar a l’escola o llar d’infants en cas que tinguin febre.

ÚLTIMES NOTÍCIES