IniciNoticiesRegidoriesEl ple de l’Ajuntament de Tordera aprova la nova ordenança municipal reguladora...

El ple de l’Ajuntament de Tordera aprova la nova ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals de companyia

gossos adnEl Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar inicialment, la setmana passada, l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals. La creixent sensibilitat social pel respecte, la protecció i la defensa dels animals més propers a les persones, ha impulsat normatives arreu. En massa ocasions, però, la manca de responsabilitat dels propietaris provoca problemes de convivència veïnals. Per això es va redactar, fa temps, una ordenança municipal per aquesta qüestió, amb la qual es pretenia regular les mesures que garanteixin una saludable relació dels gossos amb les persones (en l’aspecte higiènic-sanitari), a més d’una eficaç protecció d’aquests, adequant el contingut a la llei. Ara, però, cal adaptar l’actual ordenança a la normativa vigent, la qual incorpora, entre altres, l’obligatorietat d’obtenir les dades genètiques dels gossos per completar la inscripció al cens municipal i un increment de les sancions econòmiques. Escoltem la regidora de civisme, Bàrbara Vergés.

ordenanca animals verges

Salvador Giralt, de SOM Tordera, es mostra favorable a l’ordenança. Diu que s’ha d’actuar contra la manca de civisme que hi ha al voltant de la tinença d’animals de companyia.

ordenanca animals som

El regidor del PP, Xavier Martín, també va votar a favor d’aquest punt. Defensava la importància d’acabar amb l’incivisme al voltant dels excrements de gossos al carrer.

ordenanca animals pp

Des del PSC, la regidora Carme Fernández apuntava que, a banda de la problemàtica dels excrements, també és important regular el fet que els propietaris dels gossos els portin deslligats i sense morrió, la qual cosa no s’ha fet. Per això des del seu grup es van abstenir.

ordenanca animals psc

El regidor d’ERC i Gent de Tordera, Xavier Pla, explicava que entenien com a positives les millores introduïdes a l’ordenança, però posant en dubte la capacitat de dur-les a terme. Afegia que la gestió podria ser millor i que per aquest motiu s’abstenien.

ordenanca animals erc

L’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals es va aprovar amb els vots favorables de CiU, SOM Tordera i el PP, i l’abstenció del PSC i ERC+Gent de Tordera. Ara es sotmetrà a exposició pública durant 30 dies. Si durant aquest termini no es presenten reclamacions o suggeriments, l’aprovació inicial passarà a ser definitiva.

L’Alcalde de Tordera va recordar, al final del punt, que serà obligatori pels propietaris de gossos registrar els animals de companyia amb un xip i una mostra del seu ADN.

ÚLTIMES NOTÍCIES