IniciNoticiesSocietatNomés un 27% dels habitants empadronats a Tordera han nascut al municipi

Només un 27% dels habitants empadronats a Tordera han nascut al municipi

03000Només un 27,05% dels habitants empadronats a Tordera han nascut al nostre municipi. La resta, la gran majoria (35,45%) provenen d’altres localitats de la província de Barcelona, un 18% han vingut d’altres comunitats autònomes, gairebé un 10% són de procedència estrangera i un 9,5% han arribat d’altres províncies catalanes. Són dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), procedents del padró municipal 2015.

Segons l’INE, durant els últims 19 anys s’ha reduït poc més d’un 10% el nombre de torderencs i torderenques nascuts al municipi, i pràcticament en la mateixa proporció ha augmentat el nombre d’habitants nascuts a altres països del món i a altres pobles i ciutats de la demarcació de Barcelona.

Entre els estrangers empadronats al municipi, el col·lectiu més nombrós és el marroquí (12,4%), seguit dels argentins (6,8%), els dominicans (6,7%), els colombians (6,2%) i els francesos (5,4%).

Per últim, segons un rànquing elaborat per l’INE tenint en compte la proporció d’habitants nascuts a un altre país respecte a la població total del municipi, sabem que Tordera ocupa el lloc número 7. El primer és Blanes. Per davant també hi trobem altres dues poblacions maresmenques, Santa Susanna i Malgrat de Mar, que ocupen els llocs 2 i 4, respectivament. I per darrere de Tordera, tancant la llista dels 10 primers, hi trobem Palafolls i Fogars de la Selva.

ÚLTIMES NOTÍCIES