IniciNoticiesSalutProfessionals del CAP de Tordera presenten dijous vinent el programa "Pacient Expert...

Professionals del CAP de Tordera presenten dijous vinent el programa “Pacient Expert Catalunya”

pacient expertEl programa “Pacient Expert Catalunya” arriba a Tordera. Es tracta d’un programa comunitari, inclòs dins el Pla de Salut 2011-1015, que té com a finalitat potenciar l’autocura, la corresponsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen un malaltia crònica. Es tracta d’un treball col·laboratiu entre pacients i professionals sanitaris, on el protagonista és el Pacient Expert que, prèviament format pels professionals sanitaris, és qui transmet aquests coneixements i comparteix experiències amb altres persones que pateixen el mateix problema de salut, mentre els professionals sanitaris passen a fer el paper d’observadors. Ho explica Carme Boix, encarregada del programa Expert a Catalunya.

pacient expert 1

Segons Boix, l’envelliment de la població i l’augment de malalties cròniques demanen un nou enfocament en la gestió del sistema sanitari, que s’orienta cap als malalts crònics i situa a la persona en el centre del sistema.

pacient expert 2

La presentació del programa “Pacient Expert Catalunya” anirà a càrrec de professionals del CAP de Tordera, dijous a les 16:30h a la Biblioteca.

A Catalunya, 5.200 pacients han participat fins l’actualitat en els diferents grups i 340 han actuat com a Pacients Experts.

Per més informació: http://canalsalut.gencat.cat/ca/home_ciutadania/participacio/pacient_expert/

ÚLTIMES NOTÍCIES