IniciNoticiesSocietatBaixen un 20% els fets delictius a Tordera al 2015. L’any passat...

Baixen un 20% els fets delictius a Tordera al 2015. L’any passat només van augmentar les estafes per internet

02567La Junta Local de Seguretat de Tordera, de la qual en formen part els representants de tots els cossos de seguretat de Catalunya i l’Estat i la Direcció General de Seguretat, va posar de manifest que del 2015 de tots els fets penals coneguts es va reduir un 20% respecte el 2014. Gairebé en la meitat d’aquests casos hi va haver resolució i  un 7% d’aquests van acabar amb detenció. El 53% dels fets coneguts s’atribueixen la Policia Local mentre que el 47% són gestionats pels Mossos d’Esquadra. La raó per la qual la Policia Local actua en primera instància es deu principalment a la proximitat i celeritat amb la que s’arriba als llocs dels fets. Per aquest motiu, amb aquesta dada damunt la taula i considerant l’extensió del terme municipal (84km quadrats), la Regidoria de Seguretat va demanar més presència a la nostra zona del cos de la Generalitat per tal que els resultats de fets coneguts per part dels Mossos siguin similars a la resta dels municipis de Catalunya (82%). Sílvia Català és la regidora de seguretat a l’ajuntament de Tordera.

junta seguretat 1

Els delictes contra el patrimoni es van rebaixar un 17,5% respecte el 2014. D’aquests, el 36% van ser furts.  Els robatoris amb força a domicili van disminuir un 33%, els robatoris amb força a l’interior d’un vehicle un 23% menys i els robatoris amb força als establiments un 57% menys. Segons la regidora de seguretat, Sílvia Català aquesta millora  és deguda a la nova unitat rural i d’urbanitzacions, a l’increment de  controls preventius, a la proximitat també dels guàrdies de barri  i a la col·laboració ciutadana.

junta seguretat 2

L’únic fet delictiu que va augmentar el 2015 va ser l’estafa per internet. Com a conseqüència de l’increment de l’ús de les noves tecnologies pel que fa a transaccions amb bancs, compres a Internet, entre d’altres, ha augmentat considerablement la proliferació d’estafes en aquest sector. Ho explica la regidora Català.

junta seguretat 3

Per això, els cossos de seguretat demanen precaució a l’hora d’utilitzar les xarxes per operar per internet i es varen donar una sèrie de consells pràctics com ara: no facilitar mai dades bancàries ni personals per internet, utilitzar contrasenyes que combinin símbols, lletres i números, netejar regularment el navegador de “cookies”, utilitzar connexions segures, disposar d’antivirus actualitzat, anar amb cura a l’hora d’instal·lar noves aplicacions i no obrir correus sospitosos o de desconeguts.

ÚLTIMES NOTÍCIES