IniciNoticiesComerçDiada de Sant Jordi a Tordera amb dues cares. Matí amb bon...

Diada de Sant Jordi a Tordera amb dues cares. Matí amb bon temps i èxit de públic a la Fira organitzada per l’entitat La Peixera. A la tarda, la pluja obliga a suspendre la Fira i totes les activitats previstes.

fira sant jordiAquest any, la Diada de Sant Jordi era especial perquè queia en cap de setmana. Feia 5 anys que el 23 d’abril no era en dissabte. A Tordera, l’entitat La Peixera va preparar la quarta edició de la Fira de Sant Jordi, que finalment va tenir dues cares, a causa del mal temps.

Matí radiant i amb èxit de públic a la Fira, on es van poder dur a terme totes les activitats previstes, entre elles l’actuació de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera i la lectura del manifest de Sant Jordi, creat per l’escriptor torderenc Quim Haro. Es tractava d’una adaptació de la llegenda de Sant Jordi a l’actualitat, amb l’àmbit literari dels autors, les editorials i Hisenda com a protagonistes. Escoltem un fragment.

fragment quim haro

Al començament de la tarda, la pluja que va començar a caure i que va allargar-se fins ben entrat el vespre, va obligar a suspendre la Fira i totes les activitats previstes. La presidenta de La Peixera, Marta Dalmau, recordava que el factor meteorològic no es pot controlar i es mostrava contenta amb la participació a la Fira de Sant Jordi durant el matí.

balanc st jordi 1

A diferència dels anteriors anys, que la Fira de Sant Jordi s’havia celebrat a la Plaça de l’Església, enguany una de les novetats era la nova ubicació a la Plaça de la Concòrdia. Els concerts de la nit van provocar aquest desplaçament de les parades. Finalment, però, el mal temps també va obligar a traslladar els concerts a la Pista de l’Amistat. Marta Dalmau explica perquè no era possible traslladar la Fira a la mateixa pista durant la tarda.

balanc st jordi 2

Marta Dalmau assegura que des de La Peixera ja pensen en la Fira de Sant Jordi 2017, que serà en diumenge, per tal de treure’s el regust amarg que ha deixat la pluja aquest any.

balanc st jordi 3

Els concerts amb els grups Free Kiss, Dr. Prats i el DJ Sendo van posar el punt i final a la Diada de Sant Jordi a Tordera, organitzada per l’entitat La Peixera.

Pel que fa a l’entrega dels premis literaris infantils Barón de Carlos, que s’havia de celebrar dissabte a la tarda, l’Ajuntament de Tordera ha informat que anunciarà la nova data al llarg d’aquesta setmana.

ÚLTIMES NOTÍCIES