IniciNoticiesSocietatOtto Ozols, el periodista letó que recorre a peu la Via Catalana...

Otto Ozols, el periodista letó que recorre a peu la Via Catalana del 2013, fa parada a Tordera i agraeix l’amabilitat de tota la gent que l’acompanya durant el seu recorregut

otto torderaDiumenge el migdia va arribar a Tordera Otto Ozols. Aquest periodista i escriptor letó està recorrent a peu la Via Catalana que desenes de milers de persones van formar l’11 de setembre del 2013, unint Alcanar amb El Pertús.

En una entrevista concedida a Ràdio Tordera, Ozols ha explicat que va decidir emprendre aquesta aventura per dues raons. La primera perquè quan ell tenia 19 anys, a Letònia, el 1989 es va fer la Via Bàltica. Ho recorda com un esdeveniment molt important. Per això, quan els catalans es van unir de les mans per fer la Via Catalana, també ho va sentir com a molt especial. A més, quan es va fer la cadena a Letònia, diu que molts catalans s’hi van desplaçar per donar-los suport. I que ara és moral seva donar suport a Catalunya, perquè assegura que la veritable amistat es posa a prova en les situacions difícils. La segona raó de l’Otto Ozols per fer el recorregut de la Via Catalana és perquè ell, abans que es fes, havia parlat moltes vegades de la situació de Catalunya a Letònia. I que amb un país com aquest, amb una cultura, una llengua i una identitat úniques, volia saber molt més. Per això va decidir venir aquí i fer aquesta ruta. Considera que es la millor per conèixer el nostre territori. Ara bé, perquè ha decidit emprendre-la sol? Escoltem-lo.

Otto 1

Otto Ozols va sortir d’Alcanar el 4 d’abril. Durant el dia d’ahir va caminar de Santa Susanna a Vidreres, on va fer nit. Avui surt direcció Girona i es preveu que arribi al Pertús el proper 21 d’abril, completant així els més de 400 km de la Via Catalana. En declaracions en aquesta emissora, explica com ha viscut fins ara el recorregut.

Otto 2

A pràcticament tots els pobles per on passa el reben grups de gent que també l’acompanyen en alguns trams, i s’allotja en cases particulars de ciutadans que s’han ofert com amfitrions, la majoria membres de l’ANC. Quan acabi, Ozols té clar que explicarà aquesta experiència al seu país.

Otto 3

Otto Ozols és periodista freelance i està convençut que Catalunya aconseguirà algun dia la independència. Publica regularment, els dimecres, una columna al portal de notícies a Internet més gran de Letònia, “Delfi”; i els divendres una altra columna al diari en paper més important del país, el “Latvijas Avïze”. També es escriptor i els seus llibres són sempre molt populars.

Podeu seguir la seva aventura per Catalunya a través dels seus perfils a les xarxes socials Twitter i Instagram.

ÚLTIMES NOTÍCIES