IniciNoticiesSocietatUn periodista letó recorre la Via Catalana a peu per homenatjar la...

Un periodista letó recorre la Via Catalana a peu per homenatjar la Via Bàltica i passa aquest diumenge per Tordera

Otto-Ozols via catalanaLa cadena humana que va unir Catalunya l’11 de setembre de 2013 segueix ressonant. Un periodista i escriptor letó està recorrent a peu la Via Catalana que desenes de milers de persones van formar.

Otto Ozols ha cobert diverses Diades organitzades per l’ANC i Òmnium Cultural i ha decidit emprendre l’aventura per conèixer Catalunya més enllà de Barcelona i retre homenatge als catalans que l’any 1989 van participar a la Via Bàltica. Autor de publicacions amb mencions a la situació política catalana, el periodista reivindica el valor democràtic de l’autodeterminació com a poble.

Otto va arribar a Catalunya el passat 3 d’abril i l’endemà començava la seva experiència a peu des d’Alcanar. Preveu arribar al Pertús, ja a la Catalunya Nord, el proper 21 d’abril després d’haver recorregut a peu els més de 400km que separen ambdues poblacions.

Amb aquesta iniciativa pretén conèixer de primera mà i més a fons la realitat catalana, tot descobrint el territori i conversant amb les persones que ajudaren a fer possible la Via Catalana fa 3 anys, per a poder-ne fer difusió posteriorment al seu país. S’allotjarà en cases particulars de ciutadans catalans que s’han ofert com a amfitrions, la majoria membres de l’ANC, i serà rebut per la ciutadania dels pobles per on passi. També es preveu que molts trams no els faci sol, sinó acompanyat per altres persones de cada ciutat, poble o contrada per on transitarà.

El periodista letó farà avui divendres el tram entre Barcelona-Mataro, dissabte farà el tram Mataró-Santa Susanna on s’allotjarà. Diumenge passarà per Tordera direcció Girona. Està previst que membres de l’ANC Tordera acompanyin a Otto durant el seu recorregut pel terme municipal.