IniciNoticiesSocietatTordera només té un veí de més de cent anys d'edat

Tordera només té un veí de més de cent anys d’edat

03000A la comarca del Maresme, hi viuen 129 persones amb 100 anys o més, la gran majoria de les quals són dones. Segons dades fetes públiques per l’Institut d’Estadística de Catalunya, corresponents al padró del 2015 –pot ser que les estadístiques hagin variat lleugerament el 2016–, A Tordera només tenim un veí centenari.

Fent un cop d’ull a les xifres poble per poble, Mataró és el municipi on resideixen la majoria de les persones centenàries: 29. De fet, els avis viuen principalment a les poblacions més grans de la comarca. El Masnou (12), Calella (10), Pineda (9) i Premià de Mar (6) són els altres municipis amb més veïns centenaris.

Al conjunt de Catalunya hi ha 2100 persones de més de cent anys. L’Institut d’Estadística de Catalunya diu que és una tendència general a totes les comarques de Catalunya. També destaca que hi ha milers de persones que s’acosten als cent any d’edat. Catalunya segueix essent la zona de tot Europa, junt amb el conjunt de l’Estat espanyol, on hi ha més persones més grans de cent anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES