IniciNoticiesEducacióEs debat al parlament l’adscripció preferent dels alumnes del Serra de Miralles...

Es debat al parlament l’adscripció preferent dels alumnes del Serra de Miralles a l’institut Tordera

serra miralles comissio ensenyamentLa Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya va aprovar aquest dimarts la Proposta de Resolució del Grup Parlamentari Popular per garantir el futur i la Continuïtat de l’Escola Serra de Miralles i del nou institut de Tordera i treballar el consens amb l’Ajuntament i la comunitat educativa del centre pel que fa a les adscripcions de primària a secundària.

Tots els grups parlamentaris han votat a favor de tots els punts de la proposta, excepte el de Junts pel Sí, que ha votat en contra del segon punt (amb el que s’instava al Govern a reprendre el projecte d’Institut Escola del Centre Serra de Miralles de Tordera).

La part expositiva  considera que en el present curs els alumnes de l’escola Serra de Miralles tenen l’adscripció preferent al nou institut, segons instruccions de la Conselleria als Serveis Territorials, en entendre que les famílies en tot moment van rebre la informació de què era un centre amb continuïtat entre 2n d’Infantil-Primària i Secundària.

D’acord amb l’ajuntament, l’Associació de mares i Pares del Serra de Miralles demanen  que els seus fills i filles tinguin una plaça assegurada a l’institut Tordera, com s’havia plantejat abans que el departament d’Ensenyament descartés l’opció de crear a Tordera una escola-institut.

La diputada del PP, María José García Cuevas va exposar la preocupació dels pares i mares del Serra de Miralles davant aquesta situació.

comissio ensenyament pp

El diputat de Junts pel Sí, Chakir el Homrani considera que la decisió que els alumnes del Serra de Miralles tinguin adscripció preferent a l’institut Tordera ha de ser en consens amb tota la comunitat educativa del poble.

A partir d’aquí, assegura que un cop acabada la preinscripció s’analitzarà la situació de l’escola i l’institut.

comissio ensenyament junts pel si

La resolució insta a mantenir una reunió amb la participació de l’Ajuntament de Tordera, els Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme i la comunitat educativa de l’Escola Serra de Miralles per a informar sobre la situació actual d’ aquest centre educatiu i consensuar un calendari concret.

A banda, s’acorda buscar les fórmules més adequades per a incloure en els pressupostos de la Generalitat una partida destinada a la construcció del nou institut de Tordera.

La resolució va ser aprovada amb els vots a favor de PP, PSC, Catalunya si que es Pot, Ciutadans i la Cup i el vot en contra (en el segon punt) de Junts pel Si.

ÚLTIMES NOTÍCIES