IniciNoticiesSocietatL’Ajuntament de Tordera instal·la un nou martell a les campanes per baixar...

L’Ajuntament de Tordera instal·la un nou martell a les campanes per baixar el nivell dels decibels durant la nit

25-0170A principis del mes de febrer saltava la notícia que el Síndic de Greuges havia recomanat a l’Ajuntament de Tordera que modulés o suprimís les campanades durant la nit, arran de la queixa d’una veïna del municipi que deia que no la deixaven dormir. Aquesta mateixa recomanació, el Síndic Rafael Ribó també la va fer a altres 13 ajuntaments de Catalunya, “per garantir el dret al descans de la població”.

El consistori torderenc va prendre mesures ràpidament. Es van fer diversos estudis sonomètrics durant la nit, a peu del campanar i a l’habitatge de la veïna denunciant, també en horari diürn. Els primers resultats van confirmar que el nivell que rebia la veïna era entre 1 o 2 decibels més alt del màxim permès. L’Ajuntament, en cap cas es va plantejar eliminar el so de les campanes a la nit per una única queixa, però sí que ha posat solució a la qüestió, instal·lant un segon martell perquè les campanes sonin menys fortes. Així ho explica l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

alcalde campanes nit

El toc de les campanes de les esglésies és una pràctica tradicional pròpia, arrelada més enllà de l’àmbit religiós. Amb l’actuació de l’Ajuntament, doncs, quedarà resolta la queixa de la veïna, sense que les campanes deixin de sonar durant la nit.

El Síndic de Greuges va alertar que “la Llei de protecció contra la contaminació acústica no la preveu com una excepció o com un fenomen subjecte al compliment de la normativa”. Rafael Ribó també va recordar que aquesta normativa s’ha vist reforçada per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que legitima la supressió del toc en horari nocturn.

ÚLTIMES NOTÍCIES