IniciNoticiesPolíticaLa Diputació de Barcelona impulsa el programa “Auditories i intervenció als habitatges...

La Diputació de Barcelona impulsa el programa “Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica”

Pobresa_energetica_altaLa Diputació de Barcelona va aprovar, la setmana passada, les bases de participació dels ens locals en la primera fase del programa “Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica”. L’objectiu del programa és millorar l’eficiència energètica dels habitatges en risc, reduir les despeses de subministraments bàsics (electricitat, aigua i gas) i millorar la qualitat de vida de les persones beneficiàries. El pla s’adreça a les persones i llars en situació de pobresa energètica que estiguin identificades pels serveis socials bàsics, sobretot aquells habitatges que ja hagin rebut ajudes d’urgència social per a pagar factures o que estiguin en situació de tall o avís de tall de subministraments.

Durant la primera fase del programa es realitzarà una auditoria energètica del domicili, s’instal·laran alguns elements de baix cost per a millorar l’eficiència energètica, s’assessorarà els residents sobre pautes de consum eficients i també es farà una formació en grup per aquestes persones. Finalment, es realitzaran tràmits tarifaris per optimitzar els contractes amb les companyies subministradores. Posteriorment, els habitatges que necessitin una intervenció més àmplia podran passar a una segona fase del programa, prevista per al 2017.

El programa “Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica” es dirigeix als ajuntaments de la demarcació de Barcelona menors de 300.000 habitants, els quals han hagut de fer la sol·licitud prèviament. L’actuació està finançada íntegrament per la Diputació de Barcelona amb un pressupost total per aquest any de 512.000 euros. El programa l’han impulsat conjuntament el Servei d’Acció Social de l’Àrea d’Atenció a les Persones, l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat i l’Oficina d’Habitatge de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES