IniciNoticiesPolíticaEl Parlament insta el Govern a alliberar el peatge de la C-32...

El Parlament insta el Govern a alliberar el peatge de la C-32 al Maresme

peatgeEl Parlament ha instat el Govern a donar compliment a la Declaració del Maresme, que demana la conversió de l’autopista C-32 Montgat-Palafolls “en la via de comunicació comarcal dels municipis del Maresme, lliure de peatge el 2016”. La proposta ha estat presentada pel PSC i aprovada a la Comissió de Territori per tots el grups. Junts pel Sí, però, s’ha abstingut en els dos punts que feien referència a l’alliberament per aquest any. El diputat de JxS Marc Sanglas ha demanat “no generar falses expectatives al voltant de l’alliberament” perquè suposaria una despesa de 400 milions d’euros

declaracio maresme 1

L’actual concessió acaba l’any 2021. El diputat del PSC Joan Terrades, encarregat de presentar la proposta, ha explicat que amb aquesta resolució “posem deures al Govern i coneixerem la seva posició final respecte la concessió del peatge”.

declaracio maresme 2

JxS s’ha abstingut concretament en el punt que parla d’alliberar el peatge aquest 2016 i en el punt que parla “d’iniciar immediatament les negociacions amb totes les parts implicades i a utilitzar tots els instruments polítics a l’abast, per fer possible el seu rescabalament no més enllà del 2016”. En d’altres punts de la proposta aprovada, es parla de “recuperar la façana litoral” i de “millorat els accessos de la C-32” i convertir la via en “una alternativa real a la N-II” . La Declaració del Maresme 2015 va se impulsada per la Coordinadora Preservem el Maresme i va ser signada i assumida per les forces polítiques presents a la comarca i representants de la societat civil.