IniciNoticiesSocietatS'amplien els punts d'informació d'assessorament als joves maresmencs que volen fer estades...

S’amplien els punts d’informació d’assessorament als joves maresmencs que volen fer estades a l’estranger

mobilitatEl Servei de mobilitat internacional jove del Maresme continua creixent. L’interès dels municipis i dels joves maresmencs que demanen assessorament per fer una estada internacional ha fet ampliar els punts d’informació presencials. Des d’aquest mes de març, els joves també poden ser atesos a Pineda de Mar i El Masnou. Aquests municipis s’hi sumen a Mataró, Malgrat de Mar i Vilassar de Mar que ja disposaven de punts d’assessoria presencial del servei. Des del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme es facilita formació, assessorament i suport als joves i entitats que vulguin promoure i participar en intercanvis juvenils. Ho explica el tècnic del servei, Marc Trujillo.

mobilitat 1

A principis d’any, el ple de l’ajuntament de Tordera va aprovar per unanimitat el conveni de gestió entre el Consell Comarcal del Maresme i el consistori municipal per a la compra agregada del servei d’assessoria i suport a la mobilitat internacional per a joves. D’aquesta manera, l’Ajuntament realitzarà una despesa màxima de 699,31 euros en l’exercici del 2016 per aquesta qüestió. La voluntat és seguir treballant per ajudar els joves de Tordera a estar ben preparats i que puguin afrontar la seva professió amb millors garanties d’experiència i coneixement d’idiomes. El regidor de joventut, Marc Unió, apuntava durant la seva intervenció al plenari, que la qüestió de la mobilitat internacional, tot i no ser molt arrelada aquí, havia despuntat amb força davant la crisi econòmica, convertint-se gairebé en una necessitat per a molts joves haver de marxar a l’estranger per poder treballar.

mobilitat 2

Des de la creació del Servi de mobilitat internacional, a principis de 2012, més de 400 joves maresmencs han estat assessorats presencialment. Les consultes sobre recerca de feina i les relacionades amb l’aprenentatge de l’idioma -principalment l’anglès- són les més habituals. Tot i això, en el darrer any s’han incrementat les relacionades amb estades solidàries i de voluntariat. Per més informació podeu contactar amb el Casal de Joves de Tordera o directament amb el Servei de Mobilitat Internacional Jove a través del Facebook.

ÚLTIMES NOTÍCIES