IniciNoticiesPolíticaL’arxiu municipal, un nou espai cívic o una nova pista coberta són...

L’arxiu municipal, un nou espai cívic o una nova pista coberta són alguns dels projectes que s’acolliran al Pla Xarxa de la diputació

pla xarxa gorverns localsTordera s’acollirà al Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019”. Es tracta d’una programa que impulsa la Diputació de Barcelona per donar assistència als ens locals amb la transferència de recursos tècnics, econòmics i materials. L’Ajuntament de Tordera ja ha presentat els cinc projectes pels quals busca finançament: la construcció de l’arxiu municipal i l’espai d’estudi Prudenci Bertrana, la creació d’un nou espai cívic, la recuperació del passeig Fluvial de la Tordera al seu pas pel nucli urbà, la remodelació del Camí Ral i la instal·lació d’una nova pista esportiva coberta.

El primer projecte és la creació a la Biblioteca de Tordera de dos nous espais: l’arxiu històric municipal i una sala d’estudi que portaria per nom Prudenci Bertrana en commemoració del 150è aniversari del naixement de l’escriptor torderenc. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha explicat que es volen començar les obres aquest any per tenir llesta la remodelació coincidint amb l’any Prudenci Bertrana.

alcalde pla xarxa 1

L’Ajuntament de Tordera vol construir un espai cívic al carrer Sant Antoni, a l’edifici on estava situat l’antic hospital de pobres. La voluntat és instal·lar en aquest emplaçament el nou Museu de Tordera i també habilitar diversos espais per les entitats i associacions del municipi i per a la realització de conferències. Escoltem l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

alcalde pla xarxa 2

D’alta banda, el consistori també planteja la recuperació i la diferenciació respecte a la zona urbana del passeig fluvial de la Tordera al seu pas entre el Parc de la Sardana i la Pista de l’Amistat. Joan Carles Garcia apunta que es tracta d’una actuació que busca crear un passeig fluvial de veritat que permeti gaudir i accedir al riu, a través d’un mirador, sense dificultats.

alcalde pla xarxa 3

Així mateix, l’Ajuntament de Tordera pretén remodelar la part central del Camí Ral i per l’ampliació de les seves voreres (des del carrer Folch i Torres fins al carrer Mes i de la cruïlla amb el carrer Amadeu Vives), per tal d’aportar més seguretat i facilitat la mobilitat dels vianants. Finalment, el consistori torderenc també ha presentat el projecte de construcció d’una nova pista esportiva coberta. Es tractaria una instal·lació tancada amb les mides reglamentaries per poder realitzar partits oficials i amb vestuaris, per donar sortida a les necessitats de les entitats esportives de Tordera.

Totes aquestes actuacions busquen obtenir el suport financer que atorga la Diputació de Barcelona a través del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, per a la realització d’inversions als municipis durant aquest mandat. El Pla Xarxa té pressupostats 161’90 milions d’euros. Aquest Pla està format pels programes complementaris, pel Catàleg de Serveis i per les Meses de Concertació.

ÚLTIMES NOTÍCIES