IniciNoticiesSocietatTrànsit demana extremar la precaució en la segona fase de Setmana Santa...

Trànsit demana extremar la precaució en la segona fase de Setmana Santa després d’un inici amb 17 víctimes mortals

peatgeLa directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, ha demanat extremar “més que mai” la precaució i les mesures de seguretat en la mobilitat de la segona fase de Setmana Santa després que en l’inici d’aquest període 17 persones perdessin la vida a les carreteres catalanes, tretze en l’accident de Freginals (Montsià). Es tracta del pitjor balanç de Setmana Santa des que el SCT té competències. Fins ara el registre més negre era el de la Setmana Santa del 2012, amb 12 víctimes mortals; l’any passat, cinc persones van perdre la vida en accidents de trànsit. El SCT preveu que l’operació sortida de la segona fase, dijous i divendres, mobilitzi uns 410.000 vehicles de l’àrea metropolitana i que, en l’operació tornada, diumenge i dilluns, en circulin 615.000.

operacio sortida 1

La directora de l’SCT ha destacat que la “millor mesura de prevenció és el propi comportament dels conductors i usuaris” i ha apel·lat especialment a “la responsabilitat dels conductors per conduir en bones condicions”. En aquest sentit, ha subratllat la importància si s’ha de conduir, de no consumir alcohol o drogues, de no parlar ni enviar missatges pel mòbil, de no manipular aparells electrònics que puguin causar distraccions i de fer sempre ús del cinturó de seguretat, del casc i també dels sistemes de retenció infantil; elements que “en cas d’accident ens ajuden a evitar lesions greus i a què se salvin vides”.

A més, Doménech també ha insistit en la importància durant aquests de Setmana Santa, de respectar totes les normes de circulació, de fer una bona planificació dels viatges i de revisar l’estat dels vehicles i ha afegit que es preveu que les zones de muntanya seran les més concorregudes.

operacio sortida 2

Doménech ha explicat que l’operació sortida d’aquesta segona fase de Setmana Santa, que s’iniciarà avui, a les 15:00h, i finalitzarà el dilluns, 28 de març, a les 24:00h, “mobilitzarà un total de 410.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona, i es poden registrar complicacions en vies com l’AP-7, l’A-2, la C-17 i la N-340”.

ÚLTIMES NOTÍCIES