IniciNoticiesCulturaLa biblioteca acull l’exposició “Dones del món: llar i feina a Barcelona”

La biblioteca acull l’exposició “Dones del món: llar i feina a Barcelona”

Presentació exposició 'Dones del món, llar i feina a Barcelona'. Una mostra sobre dones immigrants a Barcelona.L’Institut de la Universitat de Nacions Unides sobre Globalització, Cultura i Mobilitat (UNU-GCM) retrata la vida de les dones immigrants a Barcelona a través d’aquesta exposició, que es podrà veure a la Biblioteca de Tordera del 21 al 31 de març.

La mostra recull fotografies de dones de diverses procedències, edats, formació i ocupació per explorar com diferents aspectes de la migració s’entrellacen amb la qüestió de gènere en un context urbà. Amb aquest plantejament, les instantànies contrasten les condicions de vida i treball de les primeres generacions de dones immigrants residents a Barcelona. Ho explica Tatiana Diniz, membre de Nacions Unides.

expo dones

El projecte combina la història oral amb fotografies documentals per crear representacions de cada dona. Tenint en compte les llars i els treballs com a llocs centrals de la vida de les protagonistes, s’exploren les experiències viscudes a l’hora de marxar de casa i creuar fronteres, les tradicions desplaçades, la creació de noves identitats, la integració, etc.

Tota la informació sobre el projecte “Dones del món: llar i feina a Barcelona” pot consultar-se al web de l’UNU-GCM: http://gcm.unu.edu/women-of-the-world#overview

Aquesta exposició es podrà visitar durant l’horari d’obertura de la biblioteca.

ÚLTIMES NOTÍCIES