IniciNoticiesSalutCreix el nombre d’accidents laborals al Maresme

Creix el nombre d’accidents laborals al Maresme

sinistralitat laboral2015 ha ratificat la tendència a l’alça dels accidents laborals al Maresme. També s’han incrementat a la província i al conjunt de Catalunya, però, tal i com apunten les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, l’índex d’incidència laboral maresmenc està per sobre del provincial i del català. A més, l’augment percentual més significatiu ha estat el dels sinistres més greus fins el punt que es van registrar 3 víctimes mortals, igual que el 2012. En xifres absolutes, al Maresme es van registrar 2.999 accidents laborals, 194 més que el 2014. Del total de persones ferides, 2.974 van patir lesions de pronòstic lleu, 22 greu i 3 persones van perdre la vida. Percentualment, l’increment de la sinistralitat ha estat del 200% en el cas dels mortals, un 29,1% en els accidents greus i un 6,7% en els lleus. Miquel Àngel Martínez és el president del Consell Comarcal del Maresme.

accidents laborals 1

Davant d’aquest increment, Miquel Àngel Martínez, president del Consell Comarcal del Maresme, aposta per sumar esforços amb els sindicats –CCOO i UGT- i amb la patronal –FAGEM i PIMEC-. Pel president del Consell Comarcal, la reducció de la sinistralitat laboral passa per donar una millor formació als treballadors i també per millorar la prevenció de riscos a la feina.

accidents laborals 2

L’Observatori de Desenvolupament del Consell Comarcal constata que l’augment de la sinistralitat s’ha produït en tots els sectors i també que un 64,75% de les persones accidentades han estat homes.

ÚLTIMES NOTÍCIES