IniciNoticiesSocietatEls gitanos de la Mina fugen a Alella, Tordera, Palafolls i Blanes

Els gitanos de la Mina fugen a Alella, Tordera, Palafolls i Blanes

la minaL’assassinat d’un jove de 28 anys del barri de la Mina, la nit del 23 de gener al Port Olímpic, va desembocar en una revenja entre clans que va obligar a entre 300 i 500 persones a marxar del barri. La família dels Baltasares van empènyer a l’èxode altres clans com els Peludos, els Zorros, Manueles i Cascabeles.

Segons ha pogut saber El Nacional, algunes d’aquestes famílies s’han instal·lat a diversos municipis del Maresme i la Selva com Alella, Tordera, Palafolls i Blanes. Ocupen cases buides, algunes de les quals són propietat dels bancs.

Les famílies fa setmanes que viuen en grans cases, algunes d’elles, en urbanitzacions luxoses, que estan buides perquè amb la crisi immobiliària les constructores van fer fallida. Més enllà de la il·legalitat que pot suposar l’ocupació, difícil de resoldre perquè els bancs no denuncien i no s’activa el mecanisme judicial per fer-los fora, la seva presència en aquests municipis es veu amb certa preocupació per part dels Ajuntaments.

A Tordera haurien ocupat diverses cases en urbanitzacions del municipi, especialment a Terrabrava o Mas Mora. Així com blocs de pisos del nucli urbà.

Mentrestant, a la Mina continua el dispositiu de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra, les unitats de mediació treballen tant al barri de Sant Adrià de Besòs com a Sant Roc, i als pobles del Maresme i la Selva on s’han instal·lat, perquè les famílies que han marxat puguin tornar sense córrer cap risc.

Fonts policials expliquen que després de l’assassinat “l’advertència era tan clara que van marxar tots”, però asseguren que no hi ha hagut cap senyal de revenja ni incident greu.

ÚLTIMES NOTÍCIES