IniciNoticiesEntitatsTordera ja té una delegació local de la Fundació Oncolliga Girona

Tordera ja té una delegació local de la Fundació Oncolliga Girona

presentacio oncolligaÈxit de públic a la presentació de la nova delegació de la Fundació Oncolliga Girona a Tordera, que es va donar a conèixer aquest passat divendres en un acte a la biblioteca. L’entitat fa més de 20 anys que dona servei a les comarques gironines i ara es reforçarà amb un equip al nostre municipi. La delegada de la fundació Oncolliga a Tordera, Rosa Maria Ruscalleda, es mostrava contenta amb l’assistència i la implicació de la gent i recordava que ja estan a disposició de tots els veïns i veïnes que ho necessitin.

presentacio oncolliga 1

La Fundació Oncolliga Girona, lliga catalana d’ajuda al malalt de càncer, té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer i dels seus familiars. Ofereixen diferents serveis, com programes socials (material específic pel malalt, voluntariat de suport…), programes assistencials (servei de fisioteràpia a domicili, atenció psicooncològica, drenatge limfàtic…), programes de prevenció i programes de formació. En declaracions en aquesta emissora, la presidenta d’Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, es mostrava contenta per la rebuda a Tordera i recordava que l’entitat va néixer per ajudar i acompanyar el malalt de càncer en totes les fases de la malaltia.

presentacio oncolliga 2

Lluïsa Ferrer diu que cal utilitzar la paraula càncer, per tal de perdre-li la por i normalitzar-la entre la societat. També es mostra convençuda que, en poc temps, es convertirà en una malaltia crònica.

presentacio oncolliga 3

A la presentació de la delegació local també hi va participar la psicooncòloga de la Fundació Oncolliga Girona, Núria Agudo. Ella mateixa explicava perquè és important el tractament psicològic quan li diuen a una persona que té càncer.

presentacio oncolliga 4

Núria Agudo destaca la importància de combatre la por al càncer.

presentacio oncolliga 5

La presentació de la nova delegació de la Fundació Oncolliga Girona a Tordera va finalitzar amb un refrigeri per a tots els assistents. La nova entitat serà present, aquest proper cap de setmana, a la Fira Mercat del Ram.

ÚLTIMES NOTÍCIES