IniciNoticiesSalutLa quarta Marató de Donació de Sang de Tordera aconsegueix 290 donacions

La quarta Marató de Donació de Sang de Tordera aconsegueix 290 donacions

IMG-20160304-WA0001Èxit de la quarta Marató de Donació de Sang de Tordera i objectiu assolit, que era superar les donacions de la marató de l’any passat. En total, durant el passat divendres, 318 persones es van acostar al Pavelló Poliesportiu Municipal per donar sang. D’aquestes, es van fer 290 donacions efectives. La resta van ser oferiments de persones que, per un o altra motiu, en aquell moment no van poder donar sang. Cal destacar que del total d’aquests donants, 40 són persones que van donar sang per primera vegada. Escoltem el balanç que feia al final del dia el coordinador de maratons del Banc de Sang, Josep Maria Planella.

110102_002

A la Marató de Donació de Sang hi van participar entitats, institucions, empreses i particulars, que van donar suport a la jornada i s’hi van implicar organitzant diverses activitats lúdiques. També les escoles Vedruna, Brianxa, Ignasi Iglesias i l’Institut Lluís Companys van participar-hi activament, fent difusió de la campanya i visitant el pavelló durant el dia. La responsable del projecte educatiu, la Vanesa, en fa una valoració molt positiva.

balanc marato sang 2

La regidora de Sanitat, Bàrbara Vergés també feia un balanç molt positiu de la marató, destacant la participació de persones de totes les edats.

balanc marato sang 3

Aprofitant la Marató de Donació de Sang de Tordera, cal destacar que hi va haver més d’una desena d’oferiments per donació de medul·la òssia. La doctora Núria Nomen explica el procés que se segueix amb aquestes donacions i els dos sistemes que es fan servir per a l’extracció.

donacions medulla

Recordem que l’eslògan escollit per la marató d’aquest any era “La sort de donar sang” i que s’han aconseguit superar les 247 donacions de l’any passat.

ÚLTIMES NOTÍCIES