IniciNoticiesEls bancs tenen 398 habitatges buits a Tordera.

Els bancs tenen 398 habitatges buits a Tordera.

pisos_buits.jpg.300x285Fins ara es desconeixia el nombre d’habitatges que estaven en mans dels bancs després de produir-se una execució hipotecària. Arran del Decret llei 1/2015, de mobilització del parc d’habitatges provinents d’execucions hipotecàries, els bancs proporcionen aquestes dades a l’Agència Catalana de l’Habitatge que les recull al Registre d’Habitatges Buits. A Tordera hi ha un total de 398 pisos i cases buits propietat d’entitats bancàries. Aquells immobles que faci més de dos anys que són desocupats poden ser reclamats pels ajuntaments per ampliar el seu parc públic de lloguer social. La Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, contempla la cessió obligatòria d’aquests pisos per un període de 3 anys quan es trobin a municipis amb famílies en situacions de risc d’exclusió residencial.

El Govern de la Generalitat comença avui ha aplicar la llei de l’impost sobre els habitatges buits, fet que farà possible que el nou tribut es comenci a recaptar avui mateix. L’impost l’hauran de pagar les entitats financeres i els grans propietaris de pisos desocupats de manera permanent més de dos anys sense causa justificada i es calcularà en funció dels metres quadrats de superfície útil que tingui l’habitatge. La Generalitat preveu que el tribut aporti uns ingressos anuals de 8 milions d’euros, que es destinaran a comprar uns 150 pisos per a lloguer social. En aquest sentit, el responsable de l’ àrea d’ habitatge, Josep Llorens adverteix de la necessitat de molts ciutadans del poble a l’accés d’habitatge social.

llorens impost pisos 2

Josep Llorens creu que la llei serà una eina més per pressionar i sensibilitzar a les entitats bancaries, envers a la necessitats socials de la ciutadania.

llorens impost pisos 3

Actualment al registre d’habitatges buits de Catalunya hi figuren 47.000 habitatges de bancs i grans tenidors, provinents de dacions en pagament i execucions hipotecàries.

ÚLTIMES NOTÍCIES