IniciNoticiesSocietatEl síndic de greuges recomana a l’ajuntament de Tordera que moduli o...

El síndic de greuges recomana a l’ajuntament de Tordera que moduli o suprimeixi les campanades nocturnes per garantir el dret al descans

25-0170El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, recomana als ajuntaments de catorze municipis catalans que modulin o suprimeixin les campanades nocturnes “per garantir el dret al descans de la població”. Segons un comunicat enviat aquest dijous, en els últims anys el Síndic s’ha adreçat als ajuntaments de Tordera, Barcelona, Palafolls, Montesquiu, Garidells, el Papiol, Torroella de Fluvià, Sant Just Desvern, Sant Esteve Sesrovires, Arenys de Mar, Rabós, Castellfollit de Riubregós, Falset i Olesa de Bonesvalls després d’haver investigat les queixes que li han presentat els veïns afectats pel repic de campanes durant la nit.

I és que, tot i que el toc de les campanes de les esglésies és una pràctica tradicional pròpia, arrelada més enllà de l’àmbit religiós, Ribó ha alertat que “la Llei de protecció contra la contaminació acústica no la preveu com una excepció o com un fenomen no subjecte al compliment de la normativa”. A més, el Síndic ha recordat que aquesta normativa s’ha vist reforçada amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que legitima la supressió del toc en horari nocturn.

En el cas de Tordera, el síndic ha rebut la queixa d’una sola veïna. L’ajuntament de Tordera ha comunicat que prendrà mesures preventives al respecte. Aquesta matinada es faran tres estudis sonomètrics. Un es farà a peu del campanar, un altre a la porta de l’habitatge de la veïna denunciant i l’última, si la veïna en dona permís, a dins del seu habitatge.

Segons fonts municipals, la setmana vinent es portaran a terme més controls sonomètrics en horari diürn.

Un cop obtinguts els resultats, l’ajuntament prendrà la decisió més oportunes. Però, en un primer moment, el consistori no contempla silenciar les campanes a la nit.

ÚLTIMES NOTÍCIES