IniciNoticiesSocietat298 incendis en habitatges al Maresme i una persona morta a Tordera,...

298 incendis en habitatges al Maresme i una persona morta a Tordera, dades dels bombers de l’ any 2015

IMG-20151125-WA0002Disminueixen un 27,8% el nombre de víctimes mortals en incendis en edificis durant el 2015. L’any passat, 13 persones van perdre la vida, una d’elles al Maresme. Aquest incendi mortal es va produir a Tordera el mes de desembre i hi va morir una dona de 54 anys. En concret, va ser a la urbanització Àgora Parc, després que s’incendies un sofà.  En el mateix incendi, un home va resultar ferit amb cremades greus de segon grau, a la cara i a les mans. És el que diuen les dades dels Bombers de l’any 2015, on també es demostra que la majoria d’incendis en edificis van ser imprudències a la cuina o en xemeneies i llars de foc. La majoria passen a l’hivern. Escoltem Jordi Marín, sotsinspector dels Bombers a Girona.

incendi llar 1

Jordi Marín recorda que en cas d’incendi el més important és tancar totes les portes, tant si es pot sortir de l’habitatge com si no, a més de tapar totes les vies de fum amb tovalloles molles.

incendi llar 2

Malgrat aquesta disminució de les víctimes mortals, els incendis en edificis han augmentat un 10,4% durant el 2015. A tot Catalunya n’hi ha hagut 4.356, 298 dels quals han estat al Maresme.